Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Curs gratuit de „Start-up antreprenorial in economia sociala” pentru Regiunea Nord-Vest


Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, partener in cadrul proiectului „Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560), alaturi de Consiliul Judetean Alba, in calitate de beneficiar, si Centrul de Formare Continua si Evaluarea Competentelor in Asistenta Sociala (CFCECAS), Structural Consulting Group si Die Querdenker, in calitate de parteneri, anunta organizarea unui curs gratuit de „Start-Up antreprenorial in economia sociala” cu durata de 3 zile.

Cursul se adreseaza antreprenorilor si potentialilor antreprenori din regiunea Nord-Vest, interesati in dezvoltarea de proiecte si afaceri in domeniul economiei sociale.

Cursul se va desfasura in perioada 25-27 februarie 2013, intre orele 9:00-17:00, in Cluj-Napoca si va fi furnizat de catre experti ai Fundatiei Civitas pentru Societatea Civila.

Printre temele abordate in cadrul cursului se numara:

  • Economia sociala si construirea strategiei de business;
  • Demararea afacerii (dezvoltarea ideii de afacere, aspecte legislative privind infiintarea);
  • Adresarea nevoilor grupurilor vulnerabile;
  • Marketing si relatia cu clientii;
  • Finantarea afacerii.

Urmare a participarii la curs, persoanele interesate vor fi sustinute in scrierea planurilor de afaceri ce vor putea fi prezentate la „Targul ideilor de afaceri”, organizat in cadrul proiectului in perioada 11-14 martie 2013. Acest eveniment isi propune identificarea, selectia si sustinerea concreta a celor mai bune initiative de economie sociala.

In cadrul targului, vor fi selectate cele mai bune 10 planuri de afaceri in domeniul economiei sociale din cele patru regiuni unde se desfasoara proiectul (Centru, Nord-Vest, Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia). Participantii selectati vor beneficia ulterior de sprijin si sustinere pentru demararea/dezvoltarea afacerii propuse, precum si de oportunitatea de a efectua o vizita internationala de studiu, sustinuta financiar din bugetul proiectului, pentru a vedea cum este aplicat conceptul de economie sociala la nivelul unui stat european si pentru a cunoaste modele de afaceri de succes din acest domeniu.

Procedura de inscriere si selectie

Persoanele interesate sa participe la acest curs vor transmite, pe adresa de e-mail raluca.gaiseanu@civitas.ro, urmatoarele documente:
  • Scrisoare de motivare din care sa reiasa interesul candidatului pentru domeniul economiei sociale, precum si disponibilitatea de timp de a participa la curs in perioada mentionata;
  • Scurta descriere a ideii de afacere sau de dezvoltare a unei afaceri existente (maximum 1 pagina A4), in care sa se prezinte modul in care aceasta integreaza ideea economiei sociale si/sau conceptele specifice ale acesteia;
  • Copie dupa cartea de identitate din care sa reiasa faptul ca participantul are domiciliul sau resedinta intr-o localitate din Regiunea Nord-Vest (judetele Cluj, Bistrita-Nasaud, Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj)

De asemenea, in textul e-mailului, candidatii sunt rugati sa transmita si datele lor de contact, respectiv telefon mobil si e-mail personale, in vederea unei comunicari eficiente cu privire la detaliile de desfasurare ale cursului.

Termenul limita pentru transmiterea aplicatiilor este 14 februarie 2013 (inclusiv).

Anuntarea persoanelor selectate pentru a participa la curs se va face in data de 15 februarie 2013.


Alte informatii

Cursul este gratuit si se va derula in Cluj-Napoca. Prin proiect se asigura suportul si materialele de curs.

Persoana de contact pentru informatii suplimentare:
Raluca Gaiseanu, Asistent manager
Tel/Fax: 0264.590.554 / 0264.590.555
E-mail: raluca.gaiseanu@civitas.ro

Pentru mai multe informatii privind proiectul „Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale”, vizitati site-ul proiectului www.economiesociala-alba.ro.

Vizualizări: 137