Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Oportunitati de finantare pentru IMM-urile din domeniile internet, media si telecomunicatii

Fondul European de Investitii (FEI), institutia Uniunii Europene specializata in finantarea IMM-urilor, a alocat prin initiativa JEREMIE 10 mil. EUR fondului de investitii Catalyst Romania. Administrat de catre o echipa locala a 3TS Capital Partners si cu un capital tinta de 30 mil. euro, Catalyst va finanta, cu investitii cuprinse intre 200.000 euro si 2 mil. euro, IMM-uri autohtone care activeaza, in special, in domeniile tehnologie, internet, media, comunicatii si servicii. Catalyst va furniza, atat expertiza de afaceri, cat si finantarea necesara pentru a sprijini cresterea si dezvoltarea IMM-urilor active in zona de inovatie.

Alaturi de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, a mai angajat investitii in fond si BT Asset Management (BTAM), companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania. BTAM este un important investitor local, specializat in administrarea de investitii, cu un portofoliu de peste 8.500 de clienti si active de aproximativ 420 milioane lei.

Fondul Catalyst reprezinta cel de-al doilea tip de instrument implementat de catre FEI prin initiativa JEREMIE in Romania, dupa ce anul trecut institutia a lansat instrumentul de garantare derulat prin intermediul BCR, Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac Bank si prin care mai mult de 1000 de IMM-uri au primit credite in valoare de peste 100 mil. EUR pana in prezent.

JEREMIE este o initiativa de sprijinire a accesului la finantare al intreprinderilor mici si mijlocii, prin instrumente financiare, finantate din fondurile structurale si de coeziune, alocate statelor membre. In Romania, initiativa JEREMIE este finantata prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013. Selectia partenerilor care implementeaza instrumentele financiare dezvoltate prin JEREMIE, este realizata de catre FEI, in urma evaluarilor solicitarilor primite ca raspuns la Apelul pentru Expresii de Interes.

Fondul Catalyst vizeaza companii din domeniul TMT (tehnologie, media, telecom): software si solutii de software, hardware, business process outsourcing (BPO), media electronica, solutii digitale, servicii de media si marketing, servicii care folosesc noile tehnologii, operatori wireless si wireline, operatori software, hardware si servicii de telecomunicatii.

Pe langa acces la capital, Catalyst sprijina companiile finantate ca investitor activ, la nivel de strategie si planificare, extindere si acces la experti, prin intarirea echipei de management, precum si prin asistenta pentru finantari ulterioare. Durata de viata a fondului este de 10 ani, cu o perioada de investitii de 2-5 ani pentru companiile vizate.

Contact:
AM POSCCE: Dorina Muntean, Sef Serviciu Coordonare Program, e-mail dorina_muntean@minind.ro ;
EIF: David Yormesor, Communication officer, e-mail d.yormesor@eif.org ;
3TS: Mihai Sfintescu, Partener 3TS, msfintescu@3tscapital.com ;
BTAM: Laura Petrehus, Director Adj. Comunicare & PR, Banca Transilvania, laura.petrehus@btrl.ro.

Sursa: AM POSCCE

Vizualizări: 199