Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

In doar o saptamana de la lansarea apelului, 14 proiecte au fost, deja, depuse pe turism in regiunea Centru

De la redeschiderea domeniului destinat dezvoltarii si modernizarii infrastructurii de turism, respectiv 23 octombrie 2012, un numar de 14 proiecte s-au depus la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Cele 14 proiecte depuse solicita spre finantare suma de 13,15 milioane euro, bugetul disponibil pentru aceasta sesiune de depunere fiind de 3,6 milioane euro. Un numar de 72 de proiecte au fost depuse in total la nivelul Regiunii Centru spre finantare pe domeniul major de interventie 5.2, care finanteaza crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice, de la prima lansare a acestuia, aprilie 2008.

Un numar de 18 contracte de finantare care s-au semnat pana in prezent, au primit 26,47 milioane euro fonduri nerambursabile, pentru investitii in dezvoltarea infrastructurii regionale de turism. Turismul regional va beneficia de modernizare datorita bugetului angajat in reabilitarea de statiuni turistice, in modernizarea si dotarea unitatilor de cazare si a structurilor de agrement.

„Am alocat din bugetul programului, la nivel de regiune, fonduri nerambursabile in valoare de aproape 30 milioane euro, pentru modernizarea structurilor de cazare si pentru crearea unor noi atractii turistice in Regiunea Centru. Prin cresterea calitatii serviciilor turistice, completam directiile de dezvoltare ale regiunii. Aceste proiecte se alatura proiectelor finantate prin ADR Centru, ce urmaresc reabilitarea infrastructurii de drumuri din regiune, crearea unor servicii de interventie sigure, moderne si rapide, existenta unor servicii sociale, medicale, educationale de calitate. Dezvoltarea acestor servicii ne vor sustine in crearea unor structuri ce vor convinge turistii din tara si din afara sa ne viziteze. Vom reusi astfel sa atragem resurse materiale si umane, vom imbunatati nivelul de trai din regiune si vom crea locuri de munca,” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Fondurile nerambursabile contractate pana in prezent vor moderniza 8 unitati de cazare, o statiune turistica si 3 structuri de agrement. Proiectele contractate sunt localizate in toate cele sase judete ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Un numar de 215 locuri de munca se vor crea la nivelul Regiunii Centru prin aceste proiecte. Un numar de 4 puncte salvamont au fost construite sau reabilitate din bugetul domeniului, s-a construit o partie de schi, s-au amenajat si dotat 4 parcuri si s-a imbunatatit accesul si aspectul statiunii Harghita Bai. Un numar de patru proiecte ce solicita spre finantare 10,97 milioane euro se afla in etapa precontractuala, urmand a semna contractele de finantare in perioada urmatoare.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 74