Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sansa la un trai decent prin reabilitarea unui centru social cu 3,6 milioane lei fonduri REGIO

Peste 500 de persoane din comuna Halchiu si zonele invecinate din Brasov, vor avea sansa sa beneficieze de un trai decent si sa apeleze la servicii sociale moderne peste 2 ani cand se estimeaza finalizarea proiectului de reabilitare a Centrului social din Halchiu. Un nou contract de finantare nerambursabila aloca peste 2,78 milioane lei fonduri nerambursabile Regio pentru mansardarea, extinderea si dotarea centrului social din comuna. Contractul de finantare a fost semnat la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia.

Fondurile solicitate spre finantare nerambursabila sunt alocate din bugetul Programului Operational Regional, domeniul 3.2, destinat reabilitarii si modernizarii infrastructurii sociale, derulat in Regiunea Centru de catre ADR Centru. Proiectul „Extindere Centru Social Halchiu prin mansardare cu functiuni multiple si constructie unitati locative pentru persoane varstnice in curtea centrului” a fost depus de catre Consiliul local al Comunei Halchiu si are o valoare totala de 3,61 milioane lei, din care 2,78 milioane lei reprezinta fodurile nerambursabile solicitate pentru finantarea proiectului. Fondurile proiectului vor fi investite in lucrari de mansardare a actualei cladiri si utilizarea noului spatiu ca sala cu functiuni multiple pentru activitati sociale. De asemenea, se vor construi in curtea existenta 8 unitati locative pentru persoanele varstnice aflate in dificultate, netransportabile sau fara intretinatori. In cele 24 luni estimate ca fiind necesare pentru realizarea proiectului se vor mai desfasura lucrarilor de consolidare a constructiilor, reparatii si amenajare pentru a creste eficienta energetica a cladirii si de amenajare a curtii pentru activitati recreative. Cladirile vor fi dotate cu echipamente IT, audio video, lift pentru acces, parcare, toalete si dusuri.

”Prin reabilitarea acestui centru Primaria Halchiu va reusi sa sustina peste 500 de persoane, atat copii, cat si persoane varstnice, persoane cu dizabilitati si persoane sau familii beneficiare de ajutor social. Mentinerea unui stil de viata activ prin reabilitarea si dotarea unor centre sociale, pentru a oferi conditii de trai decente pentru copii, varstnici sau pentru persoanele aflate in dificultate, reprezinta scopul celor 18 contracte de finantare semnate pana in prezent la nivelul Regiunii Centru, pe domeniul major de interventie 3.2. Sunt aproape 40 milioane de lei solicitati spre finantare nerambursabila pentru aceste proiecte. Aceste fonduri sunt alocate pentru reabilitarea, extinderea si modernizarea centrelor, pentru dotarea lor cu mobilier si echipamente specifice unui mediu social interactiv”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 96