Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Drum national modernizat cu fonduri ISPA

incepand cu 1 iulie 2007, va fi dat in folosinta Drumul National nr. 5, sectiunea Adunatii Copaceni - Giurgiu. Drumul european a fost modernizat prin largirea la patru benzi pe o lungime de 35,9 km, in scopul imbunatatirii conditiilor de trafic si alinierii acestora la standardele internationale.

Comisia Europeana, prin Facilitatea ISPA, a acordat sprijin financiar nerambursabil, in valoare de 22.297.661,63 Euro pentru largirea la 4 benzi a Drumului National nr. 5, sectiunea Adunatii Copaceni - Giurgiu, intre km 23+200 - km 59+100.

Componenta a ramurii sudice a Coridorului IX Pan European, Drumul National nr. 5 este amplasat in partea de sud a Romaniei si este inclus in drumul care face legatura dintre Bucuresti si Giurgiu, iar mai departe cu Bulgaria, Turcia, Albania, Grecia. Contributia Guvernului Romaniei de la bugetul de stat pentru realizarea acestui proiect a fost de 29.280.585,45 Euro.

Comisia Europeana a contribuit, in mod substantial, la indeplinirea principalelor obiective ale contractului mentionat, prin asistenta si sprijinul financiar acordat, avand drept rezultate urmatoarele:
- inlaturarea si prevenirea blocajelor rutiere;
- imbunatatirea fluxului de trafic;
- cresterea capacitatii de trafic si a vitezei medii de la 43,5 km/h la 63,2 km/h;
- reducerea numarului de accidente si imbunatatirea sigurantei circulatiei, in special prin localitati;
- imbunatatirea tranzitului la frontiera Giurgiu-Ruse.

Executia lucrarilor de “Largire la 4 benzi a DN 5 Adunatii Copaceni - Giurgiu, km 23+200 - km 59+100” a fost realizata de firma italiana Itinera S.p.a (fosta JV Impresa Grassetto SpA - Itinera S.p.a.), iar supervizarea lucrarilor de catre compania Hyder Consulting Ltd. din Marea Britanie.

Beneficiarul final este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A.

Ministerul Transporturilor

Vizualizări: 118