Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

FSE in Romania urmareste reducerea birocratiei si adaptarea procedurilor administrative la nevoile beneficiarului

in perioada 19-21 iunie 2007, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POS DRU), in colaborare cu Autoritatea de Management pentru Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (AM PO DCA) din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Biroul TAIEX si Directia Generala Ocupare, Afaceri Sociale si Egalitate de ªanse din cadrul Comisiei Europene, au organizat doua seminarii regionale privind Fondul Social European (FSE), la Oradea si Alba-Iulia.

La evenimente au participat aproximativ 175 de reprezentanti ai administratiei publice locale si structurilor deconcentrate, societatii civile, mediului de afaceri si ai mediului academic.

in cadrul seminariilor au fost prezentate prioritatile programelor finantate din FSE in Romania in perioada 2007 - 2013, respectiv Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, structurile responsabile de implementarea POS DRU la nivel regional, prioritatile regionale privind educatia si ocuparea fortei de munca, noul cadru legislativ in domeniul achizitiilor publice si exemple de bune practici in Romania (proiecte finantate prin programele PHARE Dezvoltarea Resurselor Umane) si Uniunea Europeana.

Participantii au fost informati ca AM POS DRU va continua organizarea de sesiuni de pregatire pentru promotorii de proiecte. Depunerea proiectelor se va face electronic, in sistem on-line, mecanismul de selectie a proiectelor va avea la baza principiul “primul venit, primul servit”, iar solicitantii vor putea depune proiecte pana la contractarea sumei reprezentand alocarea anuala pe fiecare Axa Prioritara.

Totodata, noua abordare a , precum si necesitatea dezvoltarii in parteneriat de proiecte complexe si sustenabile, care sa fie capabile sa genereze impact pozitiv asupra beneficiarilor FSE.

Sursa: Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse

Vizualizări: 81