Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru imbunatatirea interventiilor in situatii de urgenta in Regiunea Centru

Cristian Petrescu, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat pe 22 martie 2012 contractul de finantare pentru proiectul „Echipamente pentru imbunatatirea interventiilor in situatii de urgenta”, finantat in cadrul POR. Prin acesta vor fi achizitionate 44 de autospeciale, dintre care 16 ambulante de prim-ajutor, doua ambulante de terapie intensiva si 26 de autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma.

Proiectul urmareste imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru, prin reducerea timpului mediu de interventie pentru acordarea primului-ajutor calificat, si intarirea colaborarii atat intre judetele regiunii (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu), cat si intre regiune si judetele limitrofe.

Proiectul are o durata de implementare de 27 de luni si o valoare totala de 20.356.621,20 de lei, din care 15.814.763,45 de lei reprezinta finantare nerambursabila.

„Consider ca trebuie folosit fiecare ban disponibil pentru a ocroti viata, sanatatea si proprietatea cetatenilor, iar proiectul semnat astazi este foarte  important pentru intreaga regiune deoarece, odata cu implementarea lui, timpul mediu de interventie pentru acordarea primului-ajutor calificat se va reduce cu 17 minute. Prioritatea noastra este atragerea fondurilor europene in Romania si fiecare proiect semnat reprezinta un prim pas in acest sens. In conditiile in care Regiunea Centru implementeaza deja al doilea proiect de acest fel, in baza experientei acumulate, asteptam de la ei cat mai curand si primele cereri de rambursare”, a declarat ministrul Cristian Petrescu.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 121