Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Prefectura Vrancea comunica mai usor cu primariile din judet, printr-o retea intranet dezvoltata cu fonduri UE

Prefectura Vrancea comunica mai usor cu primariile din mediul rural printr-o retea intranet. Platforma a fost construita in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene. Aceasta retea va servi la furnizarea de informatii privind oportunitatile de finantare disponibile si la schimbul de bune practici intre functionari. Principalele avantaje ale platformei intranet sunt simplificarea comunicarii in administratia vranceana si reducerea semnificativa a costurilor cu materialele consumabile.

Reteaua intranet a fost realizata in cadrul unui proiect derulat de Institutia Prefectului Vrancea, intitulat “Retea de manageri de proiect in unitatile administrativ teritoriale din judetul Vrancea”. Proiectul a avut finantare asigurata de Comisia Europeana (in valoare de circa 474.200 lei, din care circa 9.500 lei au reprezentat cofinantarea eligibila a beneficiarului), incadrandu-se in cerintele programelor europene privitoare la dezvoltarea capacitatii administrative.

Sistemul intranet va deservi 68 de primarii din mediul rural, care vor avea acces in retea pe baza de parola. Pentru buna functionare a retelei, intre Prefectura Vrancea, primariile beneficiare si institutiile deconcentrate au fost incheiate protocoale de colaborare. In cadrul acestor protocoale a fost prevazuta obligativitatea asigurarii de catre primarii a unui calculator conectat la internet pentru functionarul abilitat sa utilizeze reteaua intranet a Prefecturii.

In viitorul apropiat, Prefectura Vrancea, administratorul retelei intranet, vrea sa coopteze in proiect restul de 25 de unitati administrativ-teritoriale din judet, precum si directiile judetene ale finantelor publice si agriculturii, in vederea unei comunicari directe a primariilor cu structurile teritoriale ale ministerelor.

Sursa: www.ecomunitate.ro

Vizualizări: 134