Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se cauta parteneri pentru un proiect educativ de combatere a analfabetismului!

Centrul de Formare pentru Adulti – Morvan (CFPPA) cauta parteneri pentru un proiect Grundtvig.

Incepand cu luna octombrie 2008 acest centru desfasoara in Franta (in regiunea Bourgogne) o actiune educativa familiala cu parintii analfabeti sau cu dificultati de scriere.

Scopul acestei actiuni consta in identificarea cailor prin care acesti parinti, ce nu stapanesc complet scrisul si cunostintele de baza, sa-si poata ajuta copiii in reusita scolara, prin exercitarea dreptului lor la formare pe tot parcursul vietii.

Atunci cand parintii re-invata sa citeasca, sa scrie sau sa numere, ei regasesc mai usor rolul lor de parinti si, mai ales, de parinti de elevi.

CFPPA practica o pedagogie de « cercetare – actiune- formare », respectiv :

  • cercetare : cautarea impreuna a pistelor de apropiere a familiilor de institutii (scoli, centre culturale, organisme sociale, etc.);
  • actiune : producerea si difuzarea de texte, instrumente (valize si dosare pedagogice, provocarea de intalniri, etc.) ;
  • formare : prin intermediul tematicilor legate de mediul lor specific, parintii invata sa utilizeze cunostintele de baza.

In cadrul unui parteneriat educativ international, CFPPA Morvan doreste sa impartaseasca si sa-si imbogateasca experienta proprie cu alti actori similari din alte tari.

Programul Grundtvig permite punerea in aplicare a unor astfel de schimburi de cooperare si pedagogice (www.europe-education-formation.fr).

Cei interesati in participarea la un astfel de proiect se pot adresa, de preferat pana la data de 1 decembrie 2009, persoanei de contact :

Charlotte Faure
Formatrice / animatrice
Secteur orientation-accompagnement
Coordinatrice des actions de lutte contre l'illettrisme
charlotte.faure@educagri.fr
CFPPA du Morvan - 58120 Chateau-Chinon
Tél : 03.86.79.49.30.
http://cfppadumorvan.pronde.net
http://www.bourgogne.educagri.fr

Sursa: www.uncjr.ro

Vizualizări: 88