Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Regiunea NV: Valoarea fondurilor solicitate pentru infrastructura de sanatate, de 2 ori mai mare fata de alocarea financiara

Pana la momentul suspendarii DMI 3.1 – „Reabilitarea /modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” (21 septembrie 2009), in Transilvania de Nord au fost depuse proiecte care solicita finantare nerambursabila in valoare totala de 42,3 milioane euro. Suma reprezinta 202% fata de alocarea financiara regionala pe intreaga perioada 2007-2013, care, pentru Transilvania de Nord, este de numai 20,9 milioane euro.

Pe DMI 3.1. – „Reabilitarea /modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” au fost depuse, in total, 22 de proiecte in total, cinci dintre acestea fiind respinse pana in acest moment. Doua proiecte au fost deja contractate: „Reabilitarea si modernizarea Ambulatoriului Corp „F” – Hidroterapie al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca” – beneficiar Consiliul Judetean Cluj si „Reabilitarea si Modernizarea Corp Policlinica Ambulatoriu la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu – Corp B Oradea”- beneficiar Primaria Oradea.

Situatia depunerii proiectelor pe judete
, pentru DMI 3.1. este urmatoarea:

  •  Bihor – 7 proiecte
  •  Cluj - 5 proiecte
  •  Salaj - 4 proiecte
  •  Bistrita-Nasaud – 2 proiecte
  •  Maramures - 2 proiecte
  •  Satu Mare - 2 proiecte

Suma totala alocata Regiunii Nord-Vest pe toate axele POR, pentru intreaga perioada 2007-2013, este de 536,41 milioane euro.

Pana in prezent, AMPOR a suspendat, in Regiunea Nord-Vest, pentru depasirea alocarii financiare regionale, alte trei domenii: 2.1 „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura”, 5.1. „Restaurarea si valorificarea patrimoniului cultural, crearea si modernizarea infrastructurii conexe” si 3.4. „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Sursa: ADR Nord-Vest

Vizualizări: 92