Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Verificarea conformitatii documentatiei proiectului tehnic

AM POR a publicat o serie de clarificari privind procesul de verificare a conformitatii documentatiei proiectului tehnic pentru proiectele de lucrari propuse spre finantare in cadrul POR.

Astfel, solicitantii de finantare sunt informati cu privire la urmatoarele elemente ce trebuie avute in vedere:

Etapa precontractuala in cazul proiectelor care vizeaza executie de lucrari include verificarea conformitatii proiectului tehnic. Astfel, dupa declararea unei cereri de finantare ca acceptata in urma evaluarii tehnice si financiare, solicitantul de finantare este notificat cu privire la depunerea proiectului tehnic. Prin aceasta notificare solicitantului i se comunica si data pana la care trebuie sa depuna proiectul tehnic, maxim 6 luni de la notificare sau un termen comunicat de solicitant in cererea de finantare si care a stat la baza evaluarii tehnice si financiare.

Pe parcursul procesului de verificare a conformitatii proiectului tehnic, solicitantului de finantare i se pot solicita maxim 2 clarificari cu privire la documentatia prezentata. Solicitantul va raspunde la aceste solicitari de clarificare in maxim 5 zile lucratoare. Daca este nevoie de completarea documentatiei proiectului tehnic, aceasta se poate realiza numai in intervalul celor 6 luni/ „X” luni conform declaratiei solicitantului din cererea de finantare, care reprezinta termenul limita pentru prezentarea documentatiei.

Daca solicitantul de finantare a depus proiectul tehnic conform declaratiei din cererea de finantare si este necesara completarea documentatiei proiectului tehnic iar aceasta completare depaseste intervalul de timp mentionat de solicitant si care a facut obiectul evaluarii tehnice si financiare, se va recalcula punctajul cererii de finantare conform Instructiunii catre solicitantii de finantare privind depunerea proiectului tehnic pentru cererile de finantare acceptate in urma evaluarii tehnice si financiare. Daca in urma recalcularii punctajului cererea de finantare obtine punctajul minim necesar pentru a fi in continuare acceptata, solicitantului i se poate solicita completarea proiectului tehnic in termenul ramas.

Daca solicitantii de finantare nu pot depune completarile la proiectul tehnic in termene calculate conform celor mentionate mai sus, cererea de finantare va fi respinsa din procesul de evaluare, selectie si contractare.

Descarca textul Notei

Sursa: www.inforegio.ro

Vizualizări: 419