Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi contracte finantate de REGIO destinate dezvoltarii microintreprinderilor din Regiunea CENTRU

In data de 9.06.2009, s-au semnat inca 12 contracte de finantare prin fonduri structurale nerambursabile pentru microintreprinderi din Regiunea Centru. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Organism Intermediar pentru absorbtia fondurilor disponibile prin Programul Operational Regional, domeniul de interventie referitor la dezvoltarea microintreprinderilor, pune la dispozitia beneficiarilor acestor contracte peste 4,2 milioane lei, pentru dezvoltarea unor proiecte in valoare de peste 7,7 milioane lei.

Managerii firmelor care au participat la semnarea contractelor de finantare provin din judetele Alba, Brasov, Harghita si Mures.

Proiectele din judetul Alba au fost depuse de SC DEVI PLUS SRL, SC OTY SERVICE SRL si SC VOPSITORIE AUTO LUX SRL avand o valoare totala de peste 3,5 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata se ridica la mai mult de 1,67 milioane lei.

Proiectele din Brasov, depuse de SC SALATERM SRL, SC CABINET MEDICAL DE ORTOPEDIE TRAUMATOLOGIE Dr VARI ANDRAS SRL si SC TOP FORM SRL, au un buget in valoare totala de peste 1,71 milioane lei, urmand sa primeasca spre finantare nerambursabila peste 1,08 milioane lei.

Judetul Harghita a fost reprezentat de 5 microintreprinderi – SC SKY DISTRIBUTION SRL, SC TAXUS SRL, SC CONSOFT SRL, SC CONSTRUCT ASIST SRL si SC KONNERTFILM SRL. Aceste microintreprinderi au pregatit proiecte in valoare totala de peste 2,43 milioane lei, din care suma solicitata spre finantare nerambursabila a depasit 1,43 milioane lei.

Din judetul Mures a fost selectata, in aceasta etapa, SC SERRATA SRL, fiind semnat contractul de finantare cu o valoare totala de aproape 100 mii lei, din care peste 56 mii lei reprezinta finantarea nerambursabila.

La nivelul Regiunii Centru au fost depuse spre finantare, in cursul anului 2008, cand s-a lansat acest domeniu, un numar de 169 proiecte in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile prin Programul REGIO. Acesta a reprezentat cel mai mare numar de proiecte de acest gen, depuse la nivel national. Aceste proiecte au fost depuse spre finantare pe Domeniul Major de Interventie 4.3 - „Sprijinirea dezvoltarii micro-intreprinderilor”, din cadrul Programului Operational Regional. Prin acest domeniu se poate obtine o finantare nerambursabila de 70% din valoarea totala eligibila a proiectului. Obiectivul acestui domeniu de interventie il constituie dezvoltarea microintreprinderilor productive si a celor prestatoare de servicii. Toate proiectele depuse in cursul anului 2008 au fost atent evaluate de catre expertii ADR Centru si evaluatori independenti, rezultand un numar de 89 de proiecte finantabile. In acest moment au mai ramas in faza de verificare a contractelor 46 de proiecte de finantare a dezvoltarii microintreprinderilor.

Numarul microintreprinderilor care vor beneficia de astfel de finantari nerambursabile in Regiunea Centru se ridica acum la 43, fiind solicitate peste 12,7 milioane lei din partea Uniunii Europene, pentru implementarea unor proiecte in valoare totala de aproape 23 milioane lei.

„Resursele financiare nerambursabile reprezinta sprijinul de care microintreprinderile au acum cea mai mare nevoie. Regiunea Centru a cunoscut, in ultimii ani, o dezvoltare continua si datorita impactului pe care il au pe piata aceste microintreprinderi, care creeaza locuri de munca si au flexibilitatea necesara de a se adapta cerintelor unei economii de piata dinamice. Astfel, zonele aflate in declin au putut fi revitalizate, iar in actualul climat economic, fondurile structurale, in special cele derulare de ADR Centru prin programul REGIO, reprezinta semnalul pe care il asteptau micile firme romanesti pentru a putea sa isi dezvolte afacerile. Le transmitem tuturor beneficiarilor de bani europeni ca ne asteptam ca aceste fonduri sa fie folosite cu chibzuinta, pentru impulsionarea activitatii microintreprinderilor care au depus proiecte eligibile”, a declarat Simion Cretu , director general ADR Centru.

Domeniul 4.3 al Programului Operational Regional este singurul domeniu ce aloca fonduri nerambursabile destinate dezvoltarii microintreprinderilor din mediul urban. Valoarea totala a unui proiect depus pe domeniul 4.3 trebuie sa se incadreze intre 20.000 si 500.000 euro, din care ajutorul nerambursabil acordat va fi de maxim 200.000 euro.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 137