Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

UMP Cultura organizează sesiuni de instruire privind utilizarea Sistemului Digital pentru procesele de Finanțare a Culturii

Unitatea de Management a Proiectului organizează două sesiuni de instruire privind utilizarea Sistemului Digital pentru procesele de Finanțare a Culturii. SDFC a fost dezvoltat în cadrul Investiției 6 – Dezvoltarea unui sistem digital pentru procesele de finanțare a culturii / Componenta 11 – Turism și Cultură a PNRR de către Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, în scopul gestionării finanțărilor publice în sectoarele culturale.

  • Prima sesiune de instruire va avea loc în data de 23.04.2023, ora 11:00. Aceasta este dedicată instituțiilor/ autorităților publice care finanțează proiecte în domeniul culturii. 

Autoritățile finanțatoare pot folosi SDFC pentru a derula programe și apeluri de finanțare prin intermediul platformei, aceasta fiind configurată modular pentru a acoperi procesele de depunere, evaluare, contractare, verificare, monitorizare și raportare a finanțărilor acordate în sectorul cultural. 

Totodată, în cadrul SDFC este integrat Registrul finanțărilor nerambursabile în domeniul culturii (RegFinCult), un instrument de monitorizare a accesului la finanțarea publică în domeniul culturii și de înregistrare a tuturor finanțărilor culturale publice acordate atât la nivel național, cât și la nivel local. Autoritățile finanțatoare pot încărca în RegFinCult informații despre apelurile de finanțare organizate și despre proiectele finanțate în cadrul acestor apeluri.

Înscrierea la sesiunea de instruire se poate face prin completarea formularului disponibil aici, până la data de 22.04.2024, ora 10:00. Link-ul evenimentului va fi transmis pe e-mail în ziua sesiunii, cu cel târziu o oră înainte de începerea  acesteia, la adresa de e-mail menționată în formularul de înscriere.

  • A doua sesiune de instruire va avea loc în data de în data de 24.04.2023, ora 11:00. Aceasta este dedicată potențialilor solicitanți de finanțare.

Solicitanții de finanțare (organizații neguvernamentale, societăți comerciale, etc.) pot folosi SDFC pentru a depune cereri de finanțare în cadrul programelor și apelurilor de proiecte derulate prin intermediul platformei. Aceasta este configurată modular pentru a acoperi procesele de depunere, evaluare, contractare, verificare, monitorizare și raportare a finanțărilor acordate în sectorul cultural.

Înscrierea la sesiunea de instruire se poate face prin completarea formularului disponibil aici, până la data de 22.04.2024, ora 14:00.  Link-ul evenimentului va fi transmis pe e-mail în ziua sesiunii, cu cel târziu o oră înainte de începerea  acesteia, la adresa de e-mail menționată în formularul de înscriere.

Sursa: Ministerul Culturii

Vizualizări: 181