Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Anunț privind începerea implementării proiectului „Construiește-ți cariera încă din liceu - TEHNOLOGIE SMART PENTRU TINERII UMANIȘTI” la Liceul Teoretic ”Victoria”

Anunț privind începerea implementării proiectului „Construiește-ți cariera încă din liceu - TEHNOLOGIE SMART PENTRU TINERII UMANIȘTI” la Liceul Teoretic ”Victoria”

Liceul Teoretic ”Victoria” anunță începerea implementării proiectului intitulat „Construieste-ti cariera inca din liceu - TEHNOLOGIE SMART PENTRU TINERII UMANISTI” și având codul F-PNRRSmartLabs-2023-2145.

Proiectul se va derula în perioada 01 iunie 2023 și 31 ianuarie 2025, are o valoare totală de 294.252,65 lei fără TVA și va fi finanțat integral printr-un ajutor financiar nerambursabil acordat în cadrul apelului de proiecte „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor” din Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul VI.

Politici pentru Noua Generație, Componenta 15. Educație, Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației, Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.

Obiectivele proiectului sunt:

  • Creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi prin achiziționarea de mijloace didactice moderne în vederea creării unui mediu atractiv, favorabil unui proces instructiv-educativ de calitate;
  • Consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator” inteligent pentru cadrele didactice prin instruirea acestora folosind cele mai moderne mijloace digitale de învățare;
  • Dezvoltarea unor competențe comune și specifice care să conducă la adaptarea și integrarea cu succes a absolvenților pe piața muncii și în viața socială prin achiziționarea de conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară și de software/ licență cu specific educațional;
  • Creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile, combaterea excluziunii sociale, prevenirea și reducerea absenteismului și abandonului social prin punerea la dispoziție a unor mijloace de învățare practice, atractive și moderne.

Realizarea obiectivelor proiectului va avea un impact pozitiv asupra actului educațional, o învățare digitală de calitate și inovatoare fiind captivantă și interactivă, completând metodele tradiționale și oferind platforme de colaborare și de creare de cunoștințe.

Persoana de contact: Alin Bolboașă-Șofaru

E-mail contact: liceulteoreticvictoria@gmail.com

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

[P]

Vizualizări: 42