Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia a aprobat două scheme de ajutor de stat prin care România va sprijini producătorii agricoli și sectorul porcinelor și al păsărilor de curte

Comisia Europeană a aprobat vineri, 9 februarie 2024, o schemă de ajutor de stat a României în valoare de 241 de milioane de euro pentru sprijinirea producătorilor agricoli în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. 

Ajutoarele din cadrul schemei vor fi sub forma unor granturi directe cu valoare limitată. Măsura va fi deschisă producătorilor agricoli de anumite produse vegetale, în special producătorilor de cereale de iarnă și de rapiță, care riscă să piardă lichiditate financiară din cauza dificultăților de pe piața agricolă provocate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

În cadrul schemei României ajutorul:

  • nu va depăși 280.000 euro per beneficiar;
  • se va acorda cel târziu până la 30 iunie 2024. 

Pentru mai multe detalii click aici.

Tot vineri, Comisia Europeană a mai aprobat o schemă de ajutor de stat a României în valoare de 56 de milioane de euro pentru sprijinirea sectorului porcinelor și a sectorului păsărilor de curte în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Ajutoarele din cadrul schemei vor fi sub forma unor granturi directe cu valoare limitată. Măsura va fi deschisă crescătorilor de porcine și de păsări de curte care riscă să piardă lichiditate financiară din cauza dificultăților de pe piața agricolă provocate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

În cadrul schemei României ajutorul:

  • nu va depăși 280.000 euro per beneficiar;
  • se va acorda cel târziu până la 30 iunie 2024. 

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 149