Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Tranziție Justă: A început procesul de evaluare a proiectelor depuse în cadrul apelului dedicat IMM-urilor din regiunea Vest

Agenția de Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă în județul Hunedoara, a anunțat miercuri, 3 ianuarie 2024, începerea procesului de evaluare tehnică și financiară a proiectelor depuse pentru apelul „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”.

Până la momentul publicării acestei știri (05.01.2024, ora 10:00), un singur proiect a fost depus în cadrul apelului, potrivit informațiilor furnizate de ADR Vest. 

Apelul a fost deschis în 20 decembrie 2023, iar alocarea totală este de 181 de milioane de euro, dintre care 49 de milioane de euro pentru investițiile productive în Valea Jiului.

„Ne propunem să selectăm proiectele care contribuie cel mai bine la obiectivele pe care Programul de Tranziție Justă 2021-2027 le are - și anume crearea de locuri de muncă și tranziția către o economie neutră din punct de vedere climatic”, declară Adrian Mariciuc, director general-adjunct al ADR Vest.

Cererile de finanțare vor putea fi depuse în sistemul electronic MySMIS 2021/SMIS2021+ până în 20 martie 2024, ora 23:59. Ghidul solicitantului poate fi consultat aici.

Investițiile eligibile vor viza crearea unei noi unități, extinderea uneia existente, sau diversificarea producției unei unități prin realizarea unor produse noi sau o schimbare fundamentală a procesului general de producție a produsului/produselor sau a prestării generale a serviciului/serviciilor, cu scopul reconversiei către o economie verde.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 518