Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sesiuni de informare privind Programul Interreg VI-A NEXT Ungaria-Slovacia-România-Ucraina

Cu ocazia lansării primului apel de propuneri de proiecte, pentru a sprijini potențialii solicitanți din judeţele Maramureș, Satu-Mare și Suceava în pregătirea proiectelor care urmează a fi depuse, Programul Interreg VI-A NEXT Ungaria-Slovacia-România-Ucraina organizează a doua serie de sesiuni de informare.

Evenimentele se adresează tuturor organizațiilor potențial beneficiare din județ interesate să depună cereri de finanțare pentru a crește gradul de conștientizare privind oportunitățile de finanțare, regulile de eligibilitate și cerințele specifice de depunere.

  • Sesiunea de Informare din Satu Mare, 16 Ianuarie 2024, 10:30 – 14:30 Consiliul Județean Satu Mare (strada Piața 25 Octombrie, nr. 1);
  • Sesiunea de Informare din Baia Mare, 17 Ianuarie 2024, 10:30 – 14:30 Consiliul Județean Maramureș (strada Gheorghe Șincai nr. 46);
  • Sesiunea de Informare din Suceava, 18 Ianuarie 2024, 10:30 – 14:30 Universitatea „Ștefan cel Mare”, Sala Auditorium Joseph Schmidt (strada Universității, nr. 13, corpul F).

Înscrierile se realizează aici, până cel târziu la data de 15 ianuarie 2024, ora 10:00.

Agenda evenimentelor este disponibilă aici.

Informații privind apelul

Cine poate aplica?

Pot beneficia de proiecte finanțate prin program: entitățile publice, organizații echivalente celor de drept public, şi organizații non-guvernamentale.

Ce se finanțează?

Se pot depune proiecte în parteneriat transfrontalier pentru următoarele domenii: adaptarea la schimbările climatice, prevenirea riscurilor, biodiversitate și reducerea poluării, sănătate, cultură, cooperare între instituții și societatea civilă, securitatea la frontiere.

Bugetul disponibil din fonduri Interreg pentru primul Apel este de 49 993 185 milioane de euro. La semnarea contracului de finanţare se va acorda un avans în valoare de maxim 25% din totalul alocarii unui proiect.

Care este termenul de depunere?

  • Proiecte la scară mică și proiecte normale fără infrastructură – depunere online până la 20 februarie 2023, ora 16:00 (EET)
  • Proiecte normale și proiecte mari cu infrastructură  – depunere online până la 14 martie 2024, ora 16:00 (EET) 

Sursa: MDLPA

Documente
Agenda.pdf
Vizualizări: 139