Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PIDS: Rezultatul preliminar al procesului de evaluare și selecție a Strategiilor de Dezvoltare Locală – Etapa a II-a a mecanismului DLRC

Autoritatea de Management pentru Programul Incluziune și Demnitate Socială (PIDS) 2021-2027 a publicat miercuri, 13 decembrie 2023, rezultatul preliminar al procesului de evaluare și selecție a Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) – Etapa a II-a a mecanismului Dezvoltare Locală plasată sub Responsabilitatea Comunității (DLRC) propuse spre finanțare în cadrul mecanismului DLRC, mecanism implementat în conformitate cu art. 31-34 din  Regulamentului UE nr. 1060/2021.

Conform documentului, au fost depuse spre evaluare 44 Strategii de Dezvoltare Locală pentru comunități marginalizate aflate în orașe/municipii cu populație de peste 20.000 locuitori. 42 Strategii de Dezvoltare Locală au vizat orașe situate în regiunile mai puțin dezvoltate și 2 Strategii de Dezvoltare Locală au vizat regiunea mai dezvoltată ( Bucuresti-Ilfov).

În urma procesului de evaluare, Comitetul de Selecție a stabilit Lista Strategiilor de Dezvoltare Locală ADMISE pentru finanțare din regiunile mai puțin dezvoltate și regiunea mai dezvoltată ( București-Ilfov), respectiv Strategiile de Dezvoltare Locală  RESPINSE după cum urmează:

  • Pentru regiunile mai puțin dezvoltate, 40 SDL ADMISE au fost selectate pentru finanțare, 2 SDL fiind respinse în etapele preliminare de evaluare (privind eligibilitatea, studiul de referință și parteneriatul);
  • Pentru regiunea mai dezvoltată (regiunea Bucuresti-Ilfov), 2 SDL ADMISE au fost selectate pentru finanțare.

Conform comunicatului oficial, toate GAL-urile care au depus strategii spre evaluare, în zilele următoare vor fi notificate în scris (prin e-mail), cu privire la rezultatul procesului de evaluare, având posibilitatea să depună contestații în termenul menționat în cadrul notificării oficiale. Contestațiile vor fi depuse în scris (prin fax, e-mail sau la sediul AM PoIDS – str. Mendeleev nr.36-38, sector 1, București), cu menționarea în clar a criteriilor pentru care evaluarea este contestată, precum și argumentelor care susțin contestația.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 265