Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primul proiect finanțat prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord - Vest a anunțat că pe data de 29 noiembrie 2023 a fost semnat primul contract de finanțare în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.

Conform comunicatului oficial, contractul semnat asigură finanțarea unui proiect aferent Priorității 5 – O regiune accesibilă, prin apelul de proiecte pentru Construirea/reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T [PRNV/2023/521/1].

Proiectul este implementat de Consiliul Județean Bihor și va contribui la creșterea calității infrastructurii rutiere din jurul municipiului Oradea, va asigura accesul rutier, prin Apuseni, cu județul Cluj și va contribui la dezvoltarea turismului în zonă. De asemenea, dezvoltarea infrastructurii de transport este însoțită de investiții complementare dedicate împăduririi și plantării unor perdele de arbori de-a lungul căilor de transport reabilitate.

Prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 doar în județul Bihor se vor construi 37,64 de km de drumuri noi, iar alte drumuri județene existente cu o lungime de 36,1 km vor fi reabilitate și modernizate.

Sursa: ADR Nord-Vest

Vizualizări: 287