Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sesiunea de depunere a solicitărilor pentru finanțarea acordată prin Programul INVESTALIM a fost prelungită!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat luni, 27 noiembrie 2023, prelungirea sesiunii de depunere a solicitărilor pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM.

Noul termen de depunere este 27 decembrie 2023,  ora 16.30.

În urma răspândirii unor informații eronate în spațiul public referitoare la programul INVESTALIM, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a emis următoarele clarificări:

  • Programul nu a fost oprit înainte de termen, iar solicitările pot continua să fie depuse până la data limită anunțată. 
  • Proiectul depus în cadrul sesiunii 2023 a INVESTALIM nu a fost retras și este înregistrat în sistemul electronic de depunere a cererilor de acord disponibil pe www.afir.ro.
  • Singura modificare a fost corectarea de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a modului de afișare a aplicației de contorizare a proiectelor de investiții depuse pentru finanțare prin Planul Strategic pentru PAC 2023 – 2027, acolo unde erau afișate inițial și cererile de acord depuse pentru sesiunea 2023 a INVESTALIM.

MADR a subliniat că nu a mai fost vizibil proiectul depus pentru INVESTALIM pentru că în aplicația de contorizare a PS PAC 2027 nu sunt afișate și proiectele aferente schemelor finanțate prin alte Programe, respectiv prin Schema INVESTALIM și Schema pentru energie regenerabilă. Pentru aceste scheme se aplică anunț concurențial, astfel încât depunerea propunerilor de proiecte are la bază procedura de ofertare concurențială și vor fi depuse și evaluate conform procedurii competitive pe baza punctajului obținut după încheierea sesiunii de depunere.

Conform comunicatului, depunerea și înregistrarea cererilor de acord nu se oprește la atingerea sau depășirea alocării financiare pentru respectiva sesiune și astfel nu se poate închide sesiunea înainte de data limită.

MADR a amintit că depunerea și înregistrarea cererilor de acord prin INVESTALIM nu au aceleași reguli ca depunerea cererilor de finanțare prin Planul Strategic PAC 2023 – 2027 (PS PAC 2027) – mai exact, nu există praguri de calitate, nu există plafon maxim de acceptare a proiectelor, nu se aplică mecanismul de 5 zile de exceptare de la închiderea sesiunii.

Pentru mai multe detalii referitoare la acest program puteți accesa rubrica noastră alte finanțări.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MADR

Vizualizări: 369