Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Județul Ilfov adoptă Pactul Ecologic Local pentru un viitor mai verde

Luna aceasta, Județul Ilfov a marcat un moment important în direcția unei dezvoltări sustenabile prin semnarea unui Pact Ecologic Local. Pactul a fost realizat între Consiliul Județean Ilfov și un grup de organizații locale hotărâte să contribuie la o economie mai verde și mai digitală: Fonduri-structurale.ro/consolid8, Asociația Măgurele Science Park, Căruțe Vieneze SRL, Quality Habitat SRL, Ecosys Organization SRL, Inquito SRL și Mia Pop Kinder SRL.

Pactul vine ca un răspuns la obiectivele Strategiei de Dezvoltare a Județului Ilfov, concentrându-se pe promovarea incluziunii sociale, gestionarea riscurilor și combaterea schimbărilor climatice, precum și pe încurajarea unei societăți digitale. Acesta se aliniază cu obiectivele European Green Deal, având în vedere sprijinul pentru o economie curată și circulară și accelerarea tranziției către mobilitate durabilă.

Pactul propune acțiuni practice, cum ar fi susținerea antreprenoriatului local, organizarea de evenimente pentru stimularea colaborării pentru o economie mai curată și monitorizarea progresului anual al organizațiilor care și-au asumat primele acțiuni în acest sens.

Pactul a fost semnat de inițiatorii proiectului „SMEs engagement for a GREEN transition – SME4GREEN” (Consiliul Judeațean Ilfov, Asociația Măgurele Science Park și fonduri-structurale.ro/consolid8) cofinanțat de Uniunea Europeană și a fost creat în tandem cu pactul ecologic local al orașului Torino. Primele companii semnatare ale pactului (Căruțe Vieneze SRL, Quality Habitat SRL, Ecosys Organization SRL, Inquito SRL și Mia Pop Kinder SRL) au fost sprijinite în programe de mentorat derulate în cadrul proiectului.

Pactul Ecologic Local va fi în vigoare până la 30 septembrie 2025 și poate fi modificat sau prelungit în viitor. Pactul este flexibil și deschis oricăror organizații interesate să adere la acțiunile sale.

Vizualizări: 220