Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

159 de apeluri, în valoare de peste 10,88 miliarde de euro, se vor lansa în al patrulea trimestru!

MIPE a anunțat că Autoritățile de Management pentru programele aferente Politicii de Coeziune vor lansa, în trimestrul al patrulea al acestui an, 159 de apeluri de proiecte în valoare totală de peste 10,88 miliarde de euro, din care fonduri europene – peste 7,58 miliarde euro. 

Dintre acestea, 92 de apeluri în valoare de 8,74 miliarde de euro vor fi lansate în cadrul Programelor Naționale și alte 67, în valoare de 2,14 miliarde de euro, prin Programele Regionale.

Sumele menționate vor finanța puncte cheie ale dezvoltării României, precum: sănătatea, educația, eficiența energetică, dezvoltarea infrastructurii de transport și a serviciilor publice esențiale (apă, deșeuri etc.), protecția mediului, digitalizarea, cercetarea și inovarea, dezvoltarea IMM-urilor, incluziunea socială, antreprenoriatul etc.

Pentru implementarea Politicii de Coeziune 2021-2027, România dispune de un buget în valoare de 46,44 miliarde euro, din care aproape 31 miliarde euro fonduri europene. Sumele alocate Politicii de Coeziune vor fi atrase prin 16 programe, 8 programe naționale și 8 regionale. Programele naționale, care dispun de un buget total de aproape 35 miliarde euro, sunt: Programul Transport, Programul Dezvoltare Durabilă, Programul Educație și Ocupare, Programul Incluziune și Demnitate Socială, Programul Sănătate, Programul Tranziție Justă, Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare și Programul Asistență Tehnică. În același timp, pentru programele regionale a fost alocat un buget total de 11,50 miliarde euro, sumă ce va fi atrasă, la nivelul regiunilor țării, prin Programul Regional Nord Est, Programul Regional Sud Muntenia, Programul Regional Sud Est, Programul Regional Nord-Vest, Programul Regional Centru, Programul Regional Sud-Vest Oltenia, Programul Regional Vest și Programul Regional București-Ilfov.

Descarcă calendarul

Sursa: MIPE

Vizualizări: 678