Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sondaj dedicat afacerilor sociale derulat de Euclid Network, rețea europeană de suport pentru economia socială. fonduri-structurale.ro vă invită să vă faceți auzită vocea!

 

Euclid Network, rețea europeană de organizații care sprijină antreprenorii sociali și liderii orientați spre impact, a lansat ediția 2023 a cercetării European Social Enterprise Monitor care își propune să colecteze informații privind întreprinderile sociale de la nivelul țărilor europene și să sprijine și promoveze nevoile și interesele acestora la nivelul strategiilor, politicilor și mecanismelor de finanțare europene. Până în prezent, datele ESEM au contribuit la Planul de acțiune al UE pentru economia socială, care vine cu o finanțare de peste 2,5 miliarde de euro pentru economia socială în următorii ani și a influențat deja și continuă să influențeze legislația, politicile și oportunitățile de finanțare în toate țările din Europa.

fonduri-structurale.ro este organizație membră a Euclid Network începând din acest an. Dacă reprezentați o întreprindere socială, vă invităm să vă faceți auzită vocea și să ne sprijiniți să punem pe hartă ecosistemul antreprenoriatului social din România.

Sondajul este în limba engleză și este adresat întreprinderilor sociale în sens larg așadar pot participa la acesta și afacerile sociale care nu au atestat de întreprindere socială obținut în baza Legii economiei sociale. Completarea acestuia durează aproximativ 30-45 minute, fiind o cercetare complexă care merge în detaliu pe mai multe componente. Pentru a completa sondajul, click aici.

Pentru a consulta rezultatele cercetării din ediția anterioară, click aici.

Despre European Social Enterprise Monitor 

European Social Enterprise Monitor (ESEM) este primul monitor al întreprinderilor sociale la nivel european. Scopul principal al proiectului este de a comunica, sprijini și promova nevoile și interesele întreprinderilor din economia socială și solidară în Europa și în afara ei. Această ediție 2023-2024 va studia 31 de țări în 26 de limbi. 

ESEM reunește opiniile participanților cu privire la antreprenoriatul social și le pune la dispoziția factorilor de decizie, a oficialilor guvernamentali, a investitorilor, a cercetătorilor și a practicienilor în domeniul impactului. 

Despre Euclid Network

Euclid Network catalizează schimbările pozitive prin conectarea, îmbunătățirea și celebrarea antreprenorilor sociali, a inovatorilor sociali și a organizațiilor lor de sprijin, care îi ajută să deschidă calea pentru o economie și o societate ecologică și incluzivă din punct de vedere social.

Membrii și partenerii rețelei sunt pionieri în conturarea ecosistemului european pentru întreprinderile sociale. Aceștia sprijină și reprezintă sectorul întreprinderilor sociale și inovației sociale în Europa și în țările învecinate, reprezentând în mod colectiv aproape 100.000 de organizații, cu prezență în 29 de țări și activități în 62 de țări.

Cristina Pojoga,

Ana-Maria Apetrei,

fonduri-structurale.ro

Sursa: Euclid Network

Vizualizări: 334