Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au fost publicate documentele tipizate pentru proiectele implementate în cadrul PNRR prin Componentei 1– Managementul Apei – Investițiile I1 și I2

Luni, 16 octombrie 2023, au fost publicate următoarele documente editabile necesare implementării proiectelor din cadrul PNRR, Componenta 1– Managementul Apei – Investițiile I1 și I2:

  • Graficul estimativ privind termenele de depunere a Cererilor de transfer_v07.11.2022,
  • Cererea de transfer și Declarații de cheltuieli_v21.12.2022,
  • Raport de Progres_v21.12.2022,
  • Formular achiziții publice, conflicte de interese și incompatibilități,
  • Informare_04_10_2023_ privind conturile de venituri PNRR-C1_I1_I2,
  • Notă explicativă modificare contract_11_01_2023.

Conform comunicatului oficial, graficul estimativ privind termenele de depunere a cererilor de transfer, se va depune la MMAP în termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la încheierea contractelor de finanțare sau odată cu prima cerere de transfer. Acesta este necesar pentru asigurarea în bugetul MMAP a sumelor necesare efectuării plăților.

De asemenea, cererea de transfer pentru plățile efectuate începând cu data de 1 februarie 2020, în condițiile art. 37 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 124/2021, înainte de semnarea contractului de finanțare, se transmit DGPNRR-MMAP, în calitate de coordonator de reforme și/sau investiții, în termen de 15 zile lucrătoare de la semnarea contractului de finanțare. Cererile de transfer vor fi însoțite de documentele justificative menționate în Contract și Anexele acestuia.

Cererile de transfer ulterioare, se vor depune anterior efectuării plăților către furnizori/ prestatori/ executant. În termen de 5 zile lucrătoare de la încasarea sumelor transferate de MMAP, beneficiarul va efectua plata exclusiv pentru facturile incluse în cererea de transfer, respectiv cele menționate în Notificarea cu privire la sumele autorizate/ transferate.

Totodată, în termen de cel mult 6 luni de la semnarea contractului de finanțare, beneficiarul care nu a prezentat PT-ul la depunerea cererii de finanțare sau la semnarea Contractului de finanțare, va transmite Autorizația de Construire, împreună cu toate avizele obținute pe baza Certificatului de urbanism și Proiectul tehnic verificat în conformitate cu prevederile Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, împreună cu devizul general actualizat, precum și procesul-verbal de recepție a proiectului tehnic;

Raportul de progres se va depune la MMAP, trimestrial în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la finalul trimestrului pentru care se face raportarea, rapoarte privind progresul tehnic și financiar al investițiilor ce fac obiectul contractului de finanț Rapoartele vor cuprinde toate informațiile despre stadiul proiectului, atât despre activitățile/achizițiile finalizate, cât și despre cele demarate și nefinalizate precum și cele nedemarate, actualizate până la sfârșitul perioadei pentru care se elaborează raportarea.

Descarcă documentele

Sursa: pnrr.mmap.ro 

Vizualizări: 206