Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Sănătate: Ghidul pentru continuarea investițiilor în spitalele regionale de urgență: Iași, Cluj, Craiova, lansat în consultare publică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a lansat joi, 5 octombrie 2023, în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte „Continuarea investițiilor în spitalele regionale de urgență: Iași, Cluj, Craiova (faza a II a), proiecte etapizate1” – Prioritatea 4: Investiții în infrastructuri spitalicești, FEDR  Obiectiv de politică 4, Obiectiv Specific RSO4.5.

Conform comunicatului oficial, finalizarea acestor investiții este esențială pentru sistemul românesc de sănătate și va îmbunătăți accesul pacienților la îngrijiri medicale de înaltă calitate. Spitalele vor fi echipate cu cele mai recente tehnologii și echipamente medicale și vor avea personal medical calificat. În vederea eficientizării furnizării serviciilor spitalicești, spitalele regionale de urgență vor trata cazurile cele mai complexe într-o abordare multidisciplinară, eficientă și sigură din punct de vedere clinic.

În cadrul viitorului apel va putea depune proiecte Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS).

Bugetul propus pentru apelul de proiecte este de peste 1,22 miliarde euro.

În contextul acestui apel sunt vizate investiții de tipul construcție și dotare spitalele regionale de urgență.

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de email consultare.sru@mfe.gov.ro, până la data de 26.10.2023.

Descarcă documentele

Sursa: MIPE

Vizualizări: 195