Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PDD: Ghidul pentru sprijinirea proiectelor dedicate conservării biodiversității pentru a îndeplini cerințele directivelor de mediu – etapizate, în consultare publică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Dezvoltare Durabilă, a lansat astăzi, 28 septembrie 2023, în consultare publică Ghidul pentru sprijinirea proiectelor dedicate conservării biodiversității pentru a îndeplini cerințele directivelor de mediu – etapizate.

Ghidul se aplică pentru liniile de finanțare aferente proiectelor etapizate finanțate prin POIM 2014-2020 și continuate la finanțare în PDD 2021-2027, în cadrul Priorității 2. Protecția mediului prin conservarea biodiversităţii, asigurarea calității aerului şi remediere a siturilor contaminate. Nevoia de investiții are ca obiectiv principal conformarea cu:

  • Directiva 92/43/CEE a Consiliului din 21 mai 1992 privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună și floră sălbatică 
  • Directiva 79/409 din 1979 modificată prin Directiva 2009/147/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 30 noiembrie 2009 privind conservarea păsărilor sălbatice.

Bugetul total al apelului este de 101,295 milioane de euro, iar bugetul apelului utilizând supracontractarea este de 202,59 milioane de euro.

Acțiunile sprijinite prin prezentul ghid sunt cele care fac obiectul etapei a doua a proiectelor și se referă la:

  • Elaborarea Planurilor de Management (PM) a siturilor Natura 2000 și a Planurilor de acțiune (PA) pentru specii, ținându-se cont de ordinea cronologică a declarării acestora, prioritate având PM ale siturilor aflate în arealul proiectelor de infrastructură aflate în pregătire: 
  • Menținerea/îmbunătățirea stării de conservare a speciilor și habitatelor prin măsuri de conservare prevăzute în planurile de management ale siturilor Natura 2000/planurile de acțiune pentru specii:
  • Îmbunătățirea ecosistemelor degradate prin proiecte identificate in POIM, care vizează activități cu potențial de stocare a carbonului (ex. cursurile râurilor, zone umede, tronsoane degradate de râu, păduri, diversificarea habitatelor riverane), precum și asigurarea conectivității ecologice:

Descarcă ghidul

Propunerile și sugestiile publicului pot fi trimise la sediul din Șos. București-Ploiești, nr. 1 – 1B, Victoria Office – intrarea str. Menuetului, nr. 7, București, sector 1 și/sau pe adresa de email: secretariat.dgpim@mfe.gov.ro, în termen de 15 zile lucrătoare de la data anunțului.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE 

Vizualizări: 234