Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Două contracte de finanțare nerambursabilă semnate prin Fondul de Modernizare

Ministerul Energiei și E-Distribuție au semnat miercuri, 30 august 2023, două contracte de finanțare nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare, pentru refacerea rețelelor de distribuție în două dintre zonele în care operatorul de distribuție activează.

„Consolidarea sistemului energetic național prin rețeaua de distribuție este, de asemenea, o prioritate și este esențial să dezvoltăm cât de mult posibil capacitățile de producție a energiei verzi, de la parcurile eoliene la cele de energie solară. Nu putem face asta decât prin investiții continue, prin accelerarea Fondului pentru Modernizare și absorbția fondurilor europene. Lucrăm, cu toții, la capacitate maximă, astfel încât aceste proiecte să prindă contur cât se poate de repede”., a declarat Ministrul Energiei, domnul Sebastian Burduja.

Valoarea totală a investiției este de 122.799.965,59 lei (TVA inclus) și vizează modernizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice, pentru reducerea pierderilor în rețea și creșterea condițiilor de siguranță și continuitate a serviciului de distribuție în zonele Dascălu, Petrăchioaia, Ștefănești și Afumați din județul Ilfov. Vor fi redimensionate și reconfigurate circuitele de medie tensiune, vor fi modernizate posturile de transformare din aerian în anvelopă de beton și vor fi integrate în sistemul de telecontrol noile posturi de transformare.

Fondul pentru Modernizare va susține un procent de 80% din cifra totală a investiției de care vor beneficia E- Distribuție Muntenia și E- Distribuție Banat.

Sursa: Ministerul Energiei

Vizualizări: 178