Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PIDS: S-a lansat apelul pentru sprijinirea persoanelor vârstnice

Autoritatea de Management pentru Programul Incluziune și Demnitate Socială (PIDS) 2021-2027 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat vineri, 28 iulie 2023, ghidul solicitantului „COMUNITĂȚI DE SENIORI“ –  Prioritate: P06. Servicii de suport pentru persoane vârstnice, Obiectiv specific: RSO4.3. Promovarea incluziunii socioeconomice a comunităților marginalizate, a gospodăriilor cu venituri reduse și a grupurilor defavorizate, inclusiv a persoanelor cu nevoi speciale, prin acțiuni integrate, inclusiv locuințe și servicii sociale (FEDR) și Obiectiv specific: ESO4.11. Lărgirea accesului egal și în timp util la servicii de calitate, sustenabile și la prețuri accesibile, inclusiv servicii care promovează accesul la locuințe și îngrijire orientată către persoane, inclusiv asistență medicală Modernizarea sistemelor de protecție socială, inclusiv promovarea accesului la protecție socială, acordând o atenție deosebită copiilor și grupurilor defavorizate Îmbunătățirea accesibilității, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, precum și a eficacității și rezilienței sistemelor de sănătate și a serviciilor de îngrijire pe termen lung (FSE+).

În cadrul prezentului apel de proiecte, pot fi depuse proiecte de tip A, B sau C, în funcție de activitățile vizate în cadrul acestora , respectiv:

  • Proiecte de tip A pentru activitățile A1 și A4;
  • Proiecte de tip B pentru activitățile A2  și A4;
  • Proiecte de tip C pentru activitățile A3 și A4.

Activități eligibile:

  • Activitatea 1. Construcția de locuințe sociale (activitate relevantă proiecte de tip A);
  • Activitatea 2. Reabilitarea, modernizarea de locuințe sociale (activitate relevantă proiecte de tip B);
  • Activitatea 3. Construcția de centre de zi pentru persoane vârstnice (activitate relevantă proiecte de tip C);
  • Activitatea 4. Furnizarea de servicii sociale de îngrijire la domiciliu (activitate relevantă și obligatorie pentru toate tipurile de proiecte).

Solicitanți eligibili:

  • În cazul proiectelor de tip A și B: Furnizori de servicii sociale acreditați în parteneriat cu autorități publice locale din localitatea/localitățile în care se implementează proiectul;
  • În cazul proiectelor de tip C: Furnizori de servicii sociale acreditați, în parteneriat sau nu, cu autorități publice locale din localitatea/localitățile în care se implementează proiectul.

Bugetul total alocat pentru prezentul apel este de 80.629.412,00 euro.

Proiectele pot fi depuse prin Sistemul informatic MySMIS2021 începând cu data de 10.08.2023, ora 16.00, până în data de 11.12.2023, ora 16.00.

Descarcă documentele

Sursa: MIPE

Vizualizări: 1216