Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru sporirea siguranței rutiere pe timp de noapte

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de coordonator de reforme și investiții aferente Componentei 4 – Transport sustenabil din cadrul Pilonului 1 – Tranziția spre o economie verde din Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat miercuri, 7 iunie 2023,  semnarea contractului de finanțare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A., în calitate beneficiar, pentru semnalizarea sectoarelor de drum periculoase cu surse de lumină ce utilizează energie verde în zonele cu risc crescut de producere de accidente rutiere de pe drumurile naționale.

Preconizat a se finaliza în decembrie 2025, proiectul contribuie la creșterea siguranței rutiere pe timp de noapte/ceață/ condiții meteo nefavorabile și implicit la reducerea numărului de accidente rutiere, respectiv la  eliminarea a 40 puncte negre (hotspot-uri), precum și la atingerea țintelor și jaloanelor asumate de MTI în cadrul Reformei 1. Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția 3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

Astfel, prin contractul de finanțare nr. 30/31.05.2023 aferent proiectului „Sporirea siguranței rutiere pe timp de noapte, prin semnalizarea sectoarelor de drum periculoase cu surse de lumină ce utilizează energie verde”, vor fi achiziționate și montate 1000 de bucăți de ansambluri luminoase ce utilizează energie verde, cu impact major în reducerea numărului de accidente rutiere ce vor fi utilizate în  sectoare periculoase (capetele de pod, treceri de pietoni, separatoare de sensuri etc).

Valoarea totală a acestui proiect este 13.479.341,8 lei, din care valoarea sprijinului din partea Uniunii Europene este 3.138.750,09 lei.

Sursa: MTI

Vizualizări: 171