Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

rescEU: Peste 106 milioane de euro pentru primul spital de campanie pan-european

Comisia Europeană alocă 106,2 milioane de euro Belgiei, Franței, Germaniei, Italiei, Luxemburgului, Portugaliei, României și Turciei pentru dezvoltarea noii capacități rescEU EMT (Emergency Medical Team).

În cadrul proiectului vor fi înființate 3 echipe medicale de urgență de tip 2 (EMT2), care vor include servicii de chirurgie și diagnosticare. În plus, 17 echipe de îngrijire specializată vor oferi terapie intensivă, tratament pentru arși, transport de pacienți, diagnostic avansat, asistență pentru mamă și copil, reabilitare, asistență pentru sănătate mintală, tratament ortopedic, laborator, furnizare de oxigen și asistență pentru telecomunicații.

Potrivit comunicatului oficial, această capacitate rescEU va deveni treptat operațională începând cu 2024 și va permite un răspuns la o gamă largă de scenarii de dezastru. Echipele vor putea funcționa în mod autonom și vor putea sprijini unitățile sanitare naționale existente, în cazul în care acestea din urmă nu sunt capabile să facă față unei anumite situații de urgență. Această nouă structură va completa rolul crucial în răspunsul la situații de urgență asigurat deja de cele 15 echipe medicale de urgență oferite de statele membre și de statele participante la Fondul european de protecție civilă.

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 170