Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: A fost lansat al doilea apel de proiecte pentru construirea de insule ecologice digitalizate!

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat joi, 20 aprilie 2023, cea de-a doua rundă de atragere de fonduri pentru SubInvestiția I.1.b. Construirea de insule ecologice digitalizate, Pilonul I. Tranziție verde, Componenta C3. Managementul Deșeurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Obiectivul general al Investiției I.1 Accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară. 

Beneficiari eligibili sunt:

  • unitățile administrativ-teritoriale;
  • asociații de dezvoltare intercomunitară (ADI-uri);
  • alte asocieri de UAT-uri.

Alocarea financiară acordată prin PNRR, pentru lucrările destinate construirii şi operaționalizării de insule ecologice digitalizate (ansamblu de containere digitalizate pentru colectarea separată de deșeuri menajere) este de 260.130.000 euro. 

Prin intermediul acestei măsuri vor fi sprijinite activități/acțiuni specifice pentru înființarea și dotarea de insule ecologice digitalizate (ansamblu de containere), pentru următoarele fluxuri de deșeuri colectate separat: deșeuri de hârtie și carton, deșeuri de plastic și metal, deșeuri de sticlă, deșeuri biodegradabile, deșeuri reziduale, acțiuni specifice pentru dezvoltarea platformei software necesară operării insulelor ecologice digitalizate și administratorii datelor, acțiuni specifice de promovare a investițiilor, precum și pentru promovarea principiului „plătește pentru cât arunci”.

Termenul limită de depunere este 20 iunie 2023, ora 12:00.

Sursa: https://pnrr.mmap.ro/ 

Vizualizări: 1222