Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Eveniment de Lansare a „Danube Lighthouse”

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat vineri, 3 martie 2023, faptul că evenimentul de Lansare a „Danube Lighthouse” va avea loc la București.

Această lansare este o activitate cheie în cadrul Misiunii UE „Refacerea oceanelor și apelor noastre până în 2030”, care are ca scop protejarea și refacerea ecosistemelor marine și de apă dulce într-o nouă abordare bazată pe inovație și implicarea tuturor actorilor (autorități, industrii, ONG-uri, cetățeni). Acest lucru va contribui la obținerea unei stări bune de mediu a oceanelor și a apelor și la neutralitatea climatică.

Întâlnirea de la București organizată împreună cu Comisia Europeană va fi o mare oportunitate de a aprofunda discuțiile privind consolidarea cooperării în ceea ce privește protecția și conservarea problemelor de diversitate ecologică ale fluviului Dunărea și ale Mării Negre, pentru a asigura dezvoltarea durabilă în această zonă deosebit de importantă.

Lansarea evenimentului „Danube Lighthouse” va oferi, de asemenea, posibilitatea de a împărtăși în continuare punctele de vedere cu privire la creșterea cooperării în tema protecției și reabilitării mediului înconjurător, contribuind la consolidarea relației reciproce și găsirea răspunsului pentru probleme regionale specifice.

Pentru înregistrare, click aici.

Sursa: MMAP

Vizualizări: 194