Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Listele provizorii ale ofertelor depuse în cadrul apelului privind producția de energie din surse regenerabile de energie eoliană și solară

Ministerul Energiei a publicat săptămâna trecută Ordinul nr. 145/10.02.2023 pentru modificarea Ghidului Specific – Condiții specifice de accesare a finanțării din fonduri europene aferente PNRR „Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate” aferent Măsurii de investiții I.1 din cadrul Componentei C.6 Energie – Pilonul I. Tranziția verde din Planul Național de Redresare și Reziliență al României. Potrivit acestuia se modifică la Capitolul 4. Procesul de evaluare și selecție, Secțiunea 4.1 Descriere generală selectare oferte. 

Descarcă Ordinul nr. 145/10.02.2023

Tot atunci, Ministerul Energiei a publicat și următoarele liste:

  • Lista provizorie a ofertelor depuse, ordonate în funcție de punctajele obținute în cadrul apelului PNRR/2022/C6/MENERGIE/I1./Lansarea unei proceduri de ofertare pentru proiecte de producție de energie din surse regenerabile (energie eoliană și solară), apel competitiv – Capacitate instalată 0.2 – 1 MW. 

Lista conține 479 de oferte. Conform informațiilor publicate, bugetul alocat acoperă aproximativ 380 de oferte depuse.

Descarcă lista

  • Lista provizorie a ofertelor depuse, ordonate în funcție de punctajele obținute în cadrul apelului PNRR/2022/C6/MENERGIE/I1./Lansarea unei proceduri de ofertare pentru proiecte de producție de energie din surse regenerabile (energie eoliană și solară), apel competitiv – Capacitate instalată de peste 1 MW.

Lista conține 243 de oferte. Conform informațiilor publicate, bugetul alocat acoperă aproximativ 150 de oferte depuse.

Descarcă lista

Clasamentul este provizoriu, având în vedere faptul că punctajul se realizează în funcție de elementele transmise în oferte așa cum este precizat în Ordinul nr. 145/10.02.2023. 

În continuare ofertele vor fi evaluate din punct de vedere administrativ și al eligibilității în ordinea în care acestea au fost prevăzute în Lista provizorie. În situația în care, în urma verificărilor administrative se modifică punctajul acordat unei oferte, aceasta va fi repoziționată în clasamentul provizoriu.

La finalizarea procesului de verificare a conformității administrative a ofertei, în cazul în care informațiile oferite sunt neclare sau incomplete, oferta va fi respinsă. În cazul proiectelor care nu sunt considerate admisibile, solicitanții sunt notificați asupra motivelor respingerii.

Pentru fiecare oferta admisă, după finalizarea analizei din cele doua etape se va trece în etapa de precontractare și ulterior în etapa de contractare.

Ulterior finalizării evaluării și soluționării contestaților, Ministerul Energiei va publica Lista cuprinzând clasamentul final.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Energiei

Vizualizări: 1123