Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

În martie se deschide următoarea rundă de înscrieri pentru DiscoverEU

Comisia Europeană va lansa runda de primăvară DiscoverEU, care va începe miercuri, 15 martie, la ora 13:00 EET și se va încheia miercuri, 29 martie, la ora 13:00 EET.

DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe de învățare. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. 

Cererea de propuneri este deschisă candidaților în vârstă de 18 ani din toate statele membre ale UE și din țările terțe asociate la program. Pentru a câștiga un permis de călătorie, tinerii trebuie să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, unde vor trebui să răspundă la cinci întrebări, precum și la o întrebare de departajare.

Candidații născuți între 1 iulie 2004 și 30 iunie 2005 și care au răspuns corect la quiz-ul de selecție vor putea călători în Europa timp de până la 30 zile, între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024. Cei care împlinesc 18 ani în a doua jumătate a anului viitor se vor putea înscrie în runda din octombrie 2023.

În primăvara lui 2023, Comisia Europeană și Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură (EACEA) vor selecta cel puțin 35.000 de tineri care îndeplinesc criteriile de eligibilitate descrise mai sus.

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 230