Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primele 5 ghiduri de finanțare pentru PR SV Oltenia 2021-2027, lansate în consultare publică!

ADR Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Vest (PR SV) Oltenia 2021-2027, a lansat ieri, 6 februarie 2023, în consultare publică Ghidurile Solicitantului pentru următoarele priorități de investiții:

  • Prioritatea 3 – Eficiență energetică și infrastructură verde - Investiții în clădirile publice în vederea asigurării/creșterii eficienței energetice și măsuri pentru utilizarea unor surse regenerabile de energie

Solicitanții proiectelor depuse în cadrul apelului de proiecte pot fi:

a) Autoritățile și instituțiile publice locale:

  • Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT comună, oraș, municipiu, județ), definite conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare;

Locul de implementare a proiectelor ai căror solicitanți sunt UAT județ poate fi situat în comune, orașe, municipii, municipii reședințe de județ, după caz.

  • Instituțiile publice și serviciile publice organizate ca instituții publice de interes local sau județean (finanțate din bugetul local), aflate în subordinea unităților administrative teritoriale, definite conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, a Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.

b) Autoritățile publice centrale:

  • ministerele, alte organe de specialitate care se organizează în subordinea Guvernului ori a ministerelor, instituțiile publice din subordinea Guvernului ori a ministerelor, autorităţile administrative autonome, Instituția prefectului (OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare);

c) Parteneriate între entitățile de mai sus, în conformitate cu prevederile legale, cu respectarea condiției ca în cazul autorităților și instituțiilor publice locale, partenerii să aparțină aceluiași județ din regiunea Sud-Vest Oltenia;

Alocarea financiară pentru acest apel de proiecte este 151.603.529 euro (FEDR+BS), din care 128.863.000 euro din FEDR și 22.740.529 euro cofinanțare de la bugetul de stat. Valoarea totală eligibilă a cererii de finanțare se încadrează în următoarele limite minime și maxime:

  • Valoarea minimă eligibilă: 100.000 euro;
  • Valoarea maximă eligibilă: 10 milioane euro.

Descarcă ghidul

  •  Prioritatea 5 – Accesibilitate și conectivitate la nivel regional - Conectivitate regională și îmbunătățirea accesului la TEN-T (Drumuri județene)

Solicitanţii de finanţare pot fi:

  • Unitatea administrativ-teritorială judeţul (definită prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare);
  • Unități administrativ-teritoriale în parteneriat, respectiv:
    • județ(e) - municipiu(i)/ oraș(e)/ comună(e);
    • județ - județ (două sau mai multe).

Alocarea financiară pentru acest apel de proiecte este 132.900.472 euro (FEDR+BS), din care 110.185.000 euro din FEDR și 22.715.472 euro reprezintă cofinanțare de la bugetul de stat. Valoarea totală eligibilă a cererii de finanțare se încadrează în următoarele limite:

  • Valoarea minimă eligibilă a unui proiect: 5.000.000 euro;
  • Valoarea maximă nerambursabilă: 50.000.000 euro.

Descarcă ghidul

  • Prioritatea 5 – Accesibilitate și conectivitate la nivel regional - Soluții de descongestionare a traficului

Solicitanții de finanțare eligibili în cadrul prezentului apel de proiecte pot fi reprezentați de:

  • Unitatea administrativ-teritorială municipiul reședință de județ, definită conform prevederilor OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare și ale Legii nr. 2 din 16 februarie 1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României (art. 4 (5));
  • Unitatea administrativ-teritorială municipiul, definită conform prevederilor OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare;
  • Unitatea administrativ-teritorială orașul, definită conform prevederilor OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare;
  • Parteneriatele dintre unitatea administrativ-teritorială municipiul reședință de județ/ municipiul/orașul cu UAT comuna/comunele din zona urbană funcţională a acestora și/sau cu Unitatea administrativ-teritorială județul (în care orașele/municipiile/ comunele partenere sunt situate).

Alocarea financiară pentru acest apel de proiecte este 41.591.765 euro (FEDR+BS), din care 35.353.000 euro din FEDR și 6.238.765 euro reprezintă cofinanțare de la bugetul de stat. Valoarea totală eligibilă a cererii de finanțare se încadrează în următoarele limite:

  • Valoarea minimă eligibilă: 500.000 euro;
  • Valoarea maximă eligibilă: 2.000.000 euro.

Descarcă ghidul

  •  Prioritatea 6 – Educație modernă și incluzivă - Investiții în dezvoltarea infrastructurii educaționale pentru învățământ primar și secundar

Solicitanţii de finanţare pot fi:

  • Unităţi administrativ-teritoriale din mediul urban și rural, (autorităţi ale administraţiei publice locale) definite conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare republicată, cu modificările şi completările ulterioare
  • Instituții ale administraţiei publice locale aflate în subordinea sau coordonarea autorităţii publice locale, din mediul urban și rural, desprinse din aparatul Primăriei/Consiliului Judeţean, cu bugetul aprobat prin HCL/HCJ, derulează proceduri de achiziţii publice având personalitate juridică.
  • Forme asociative între unităţile administrativ-teritoriale menţionate la punctul a) şi instituții ale administraţiei publice locale menţionate la punctul b) . Liderul asociaţiei va fi reprezentat de unitatea administrativ teritorială.

Alocarea financiară pentru acest apel de proiecte este 58.081.067 euro (FEDR+BS), din care 34.848.640 euro din FEDR și 23.232.427 euro cofinanțare de la bugetul de stat. Valoarea totală eligibilă a cererii de finanțare se încadrează în următoarele limite minime și maxime:

  • Valoarea minimă eligibilă a unui proiect: 100.000 euro;
  • Valoarea maximă eligibilă a unui proiect: la stabilirea valorii maxime eligibile a proiectului se va avea în vedere încadrarea în paritatea 7700 euro per participant direct la procesul educaţional, respectiv elevi încadraţi în unitatea de infrastructură educaţională subiect al cererii de finanţare, calculată la cursul inforeuro din luna depunerii.

Descarcă ghidul

  •  Prioritatea 8 – Asistență tehnică - Asigurarea funcționării sistemului de management

Beneficiarii finanţării în cadrul Priorității de asistenţă tehnică sunt: Direcția AM POR SV Oltenia și structurile suport din cadrul ADR SV Oltenia, departamentele care îndeplinesc atribuțiile Autorității de Management a PR, conform Regulamentului (UE) nr. 1060/2021, precum şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al ADR SV Oltenia, respectiv a fişelor de post, precum și solicitanții de finanțare PR SVO și partenerii relevanți.

Alocarea financiară pentru acest apel de proiecte este 16.274.509 euro (FEDR+BS), prezentul apel care cuprinde 2021 și 2023, respectiv 01.01.2021-31.12.2023). Valoarea totală eligibilă a cererii de finanțare se încadrează în următoarele limite minime și maxime:

  • Valoarea minimă eligibilă a unui proiect: -
  • Valoarea maximă eligibilă a unui proiect: 16.274.509 euro (alocarea financiară de 48.823.529 euro maximă a fost împărțită în tranșe egale pe ani, valoarea maximă pentru acest apel vizând perioada 2021-2023).

Descarcă ghidul

Consultarea publică se va desfășura pe o perioadă de 15 zile lucrătoare, până la data de 28 februarie 2023. Observațiile și propunerile pot fi transmise la adresa de e-mail office@adroltenia.ro.

Ana-Maria Apetrei, 

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 1886