Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Oportunități de finanțare privind protejarea drepturilor de proprietate intelectuală pentru afacerile mici și mijlocii

Luni, 23 ianuarie 2023, Comisia Europeană și Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene au lansat noul Fond UE pentru IMM-uri 2023, care oferă tichete de proprietate intelectuală pentru IMM-urile din UE. Fondul UE pentru IMM-uri, cu un buget total de 60,1 milioane EUR pentru 2022-2024 (27,1 milioane EUR pentru 2023), oferă următoarele servicii:

  • Rambursarea a 90% din taxele percepute de statele membre pentru serviciile de scanare IP;
  • Rambursarea a 75% din taxele percepute de oficiile de proprietate intelectuală (inclusiv oficiile naționale de proprietate intelectuală, Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene și Oficiul pentru Proprietate Intelectuală Benelux) pentru înregistrarea mărcilor comerciale și a desenelor;
  • Rambursarea a 50 % din taxele percepute de Oficiul Mondial pentru Proprietate Intelectuală pentru obținerea protecției internaționale a mărcilor comerciale și a desenelor.

Din martie, Fondul IMM va oferi:

  • Rambursarea a 75% din taxele percepute de oficiile naționale de brevete și Oficiul European de Brevete pentru înregistrarea brevetelor;
  • Rambursarea a 50% din taxele de aplicare percepute de Oficiul Comunitar pentru Soiuri de Plante pentru înregistrarea noilor soiuri de plante;
  • Din a doua jumătate a anului 2023, costurile consilierii inițiale legate de executare ar putea fi, de asemenea, acoperite.

Pentru prima dată, Fondul pentru IMM-uri 2023 va acoperi, de asemenea, brevetele europene pentru a stimula inovația și investițiile și protecția soiurilor de plante pentru a îmbunătăți securitatea alimentară.

Acțiunea va fi implementată de Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală prin apeluri de propuneri. Aplicațiile vor fi examinate și evaluate pe baza unui criteriu primul venit, primul servit.

Marți, 31 ianuarie 2023, va avea loc un webinar pentru a demonstra noile servicii legate de noul Fond pentru IMM-uri care oferă sprijin financiar IMM-urilor din UE. Evenimentul va oferi un ghid practic despre cum să aplicați pentru diferitele servicii. Pentru înscrieri click aici.

Pentru mai multe detalii puteți accesa rubrica noastră alte finanțări.

Ana-Maria Apetrei, 

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: euipo.europa.eu

Vizualizări: 816