Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Europa a lansat cea de-a doua fază a programului său de cercetare și inovare 6G

Smart Networks and Services Joint Undertaking (SNS JU) a adoptat săptămânile trecute programul de lucru pentru cercetare și inovare (R&I) 2023-2024. 

Programul de lucru va constitui baza pentru cea de-a doua cerere de propuneri de proiecte SNS, cu o finanțare publică alocată de 132 de milioane de euro. Aceasta va fi lansată pe 17 ianuarie 2023 și va avea ca termen limită de depunere 25 aprilie 2023.

Cererea de propuneri de proiecte va include următoarele 3 fluxuri complementare:

  • Fluxul B: Cercetare pentru progrese tehnologice revoluționare, în vederea pregătirii pentru 6G, și progrese revoluționare ale IoT, dispozitive și software, care vizează niveluri de pregătire tehnologică (TRL) scăzute și medii, cu obiectivul de a furniza soluții inovatoare pentru rețelele din viața reală într-o perioadă de timp pe termen lung. Acesta include cooperarea internațională cu SUA.
  • Fluxul C: Facilitatori de sistem SNS și dovezi de concepte (PoCs), cu obiectivul de a dezvolta și consolida în continuare infrastructura experimentală la nivel european, în sprijinul diferitelor faze ale SNS.
  • Fluxul D: Teste și proiecte pilot SNS la scară largă cu domenii verticale, inclusiv infrastructura necesară pentru a explora și demonstra tehnologii și aplicații și servicii avansate pentru domenii verticale, concentrându-se pe 2 priorități mai puțin acoperite în cadrul cererii de propuneri anterioare, și anume:
    • automobile;
    • sănătate, orașe inteligente, agricultură sau educație.

SNS JU, CE și 6GIA vor organiza pe 23 ianuarie 2023, între orele 10:00 - 13:00 CET, o zi de informare cu privire la cea de-a doua cerere de propuneri SNS. Pentru mai multe informații referitoare la agenda evenimentului și înregistrare, click aici. Dacă doriți deja să vă împărtășiți primele idei și să găsiți parteneri, vă puteți înscrie pe platforma SNS BROKERAGE.

Pentru mai multe detalii click aici.

Descarcă documentele

Sursa:  SNS JU

Vizualizări: 151