Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Condițiile finale de acordare a finanțării pe digitalizare IMM. CAENuri prioritare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat în această seară ghidul aprobat pe instrumentul de grant de până la 100.000 euro pe întreprindere pentru activități de digitalizare.

Granturile vor sprijini IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale cum ar fi achizițiile de hardware TIC, dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor/licențelor software, inclusiv soluțiile de automatizare a proceselor robotizate și a fluxurilor tehnologice, achiziționarea de tehnologii blockchain, achiziționarea de sisteme de inteligență artificială, învățarea automată, realitatea augmentată, realitatea virtuală, achiziționarea unui site de prezentare, achiziționarea de servicii de cloud și de internet al obiectelor, formarea personalului cu ajutorul echipamentelor IT, consiliere/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile.

Proiectele vor putea fi depuse în perioada 1 februarie – 31 martie 2023.

Ghidul a fost în consultare publică în perioada octombrie – noiembrie 2022. fonduri-structurale.ro a trimis o serie de observații pe marginea acestor documente. Conform solicitărilor, MIPE a publicat o listă a CAENurilor prioritare la finanțare.

Potrivit unui comunicat anterior MIPE, la finalizarea perioadei de consultare și la publicarea ghidului final, era așteptată și o „listă de întrebări și răspunsuri” – până la ora publicării acestei știri această listă nu a putut fi identificată pe site-ul ministerului.

Descarcă documentele

Vom reveni cu o analiză a condițiilor finale de acordare a finanțării.

Raluca Prelucă,

fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 3480