Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ashoka România a lansat Harta Inovatorilor Sociali din România

La cinci ani de la prima hartă Changemaker Map din 2017, Ashoka România a lansat luni, 12 decembrie 2022, o nouă cercetare dedicată antreprenoriatului social local, în care peste 700 de persoane au fost identificate ca fiind oameni cheie, influenți, care contribuie la o societate mai bună. Cercetarea a avut ca rezultat, de asemenea, o listă a inovatorilor sociali și a susținătorilor lor, care reunește peste 25 dintre cele mai cunoscute nume din domeniul antreprenoriatului social. 

Rețeaua de inovatori sociali din 2022 este compusă din 779 de persoane (noduri) și 1013 conexiuni între acestea (muchii). Acest lucru se traduce printr-o medie de 2,6 legături per nod. În medie, fiecare persoană a fost nominalizată de 1,3 alți inovatori și a făcut la rândul său 4,33 nominalizări.

Dragoș Jaliu, Mirela Săcăluș, Raluca Prelucă și Cristina Pojoga , membrii echipei fonduri-structurale.ro sunt prezenți în Harta Inovatorilor Sociali din România. Mai mult, ne mândrim cu prezența pe harta inovatorilor sociali a antreprenorilor sprijiniți prin programele noastre de accelerare: Roxana Damaschin-Țecu; Bogdan Dimciu; Andreea Iager Tako; Ionuț Stancovici; Iarina Taban; Adriana Radu; Ion Georgescu; Alexandra Petcu; Codruț Gîrboan; Lucian Butnaru; Mircea Crisbășanu și Raluca Olaru.

Metodologie

Pentru realizarea studiului, Ashoka România a folosit ca metodă de cercetare metoda de eșantionare snowball. 

Colectarea datelor s-a desfășurat în două etape. Prima a vizat realizarea a 305 interviuri telefonice cu ajutorul a 7 operatori, în perioada iulie - septembrie 2022. În urma acestei etape, au fost aprobate 299 de intrări. În cea de-a doua etapă, aceștia din urmă au nominalizat un alt val de inovatori sociali, rezultând alte 474 de intrări unice. Aceștia au fost contactați prin e-mail pentru a-și da consimțământul ca numele lor să fie publicat împreună cu un set de date simplificate privind sexul, domeniul de activitate, experiența, regiunea și organizația. S-au adăugat astfel 339 de confirmări, ajungându-se în final la un total de 638 de persoane confirmate pe hartă, restul de până la 779 fiind anonimizate.

Explorează harta interactivă

Ana-Maria Apetrei, 

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ashoka România

Vizualizări: 342