Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proprietatea intelectuală: EISMEA și EUIPO își unesc forțele pentru a ajuta IMM-urile și start-up-urile

Agenția Executivă pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (EISMEA) și Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) au semnat un acord la nivel de servicii pentru a acorda asistență beneficiarilor programului de finanțare Orizont Europa - Consiliul European pentru Inovare.

Acordul, semnat vineri, 28 octombrie 2022, de directorul EISMEA, Jean-David Malo, și de directorul executiv al EUIPO, Christian Archambeau, va consolida cooperarea dintre cele două agenții și va îmbunătăți gradul de conștientizare și de gestionare a proprietății intelectuale în rândul întreprinderilor inovatoare din Europa.

Proiectul-pilot va viza în mod special beneficiarii Consiliului European pentru Inovare pentru a contribui la introducerea pe piață a tehnologiilor cu risc ridicat și cu impact puternic. Punerea în aplicare este programată să înceapă în ianuarie 2023. 

În cadrul acestui nou acord, EUIPO va oferi expertiză prin intermediul unui serviciu care va ajuta companiile să identifice ce active necorporale ar trebui protejate și în ce mod proprietatea intelectuală poate contribui la sprijinirea creșterii afacerilor. 

Gestionarea proprietății intelectuale este importantă în contextul programelor UE, cum ar fi Orizont Europa, deoarece se referă la exploatarea și diseminarea proprietății intelectuale în cadrul rezultatelor proiectelor.

Pentru mai multe detalii click aici.
Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 224