Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Proiecte de peste 3 miliarde de euro depuse în cel de-al doilea apel pentru Valul Renovării

Duminică, 23 octombrie 2022, la ora 23:59, s-a încheiat cel de-al doilea apel de proiecte pentru Componenta 5 - Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență. Astfel, bugetul estimat de 985.405.000 de euro a fost depășit, iar ministerul a primit 1.808 de cereri de finanțare, în valoare de 3.171.630.822,46 de euro.

„Bugetul alocat celui de-al doilea apel al Componentei 5 - Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență a fost integral accesat”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru renovarea integrată a clădirilor publice, pentru renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, precum și pentru renovarea energetică moderată a clădirilor publice. 

În următoarea perioadă, cererile vor intra în etapa de verificare și contractare, în ordinea depunerii cererilor, a precizat ministrul dezvoltării. Mai mult, acesta a reamintit că, în cadrul primului apel de proiecte, au fost depuse 1.437 de cereri de finanțare, însumând peste 2 miliarde de euro.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 349