Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Au fost actualizate ghidurile aferente Componentei C11 – Turism și cultură, Investiția I2

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a publicat joi, 22 septembrie 2022, ordinele de modificare a ghidurilor aferente Componentei C11 – Turism si cultura, Investiția I2.

În acest sens, în ambele ghiduri la Capitolul 2, secțiunea 2.6. Solicitanții de finanțare eligibili în cadrul apelului de proiecte, pct. 2 „Instituții publice/ structuri guvernamentale în parteneriat cu Compania Națională de Investiții”, parteneriatul are înțelesul colaborării dintre beneficiar și CNI ca structură de implementare delegată, care să acționeze în numele beneficiarului conform prevederilor art. 3 lit. n) din OUG nr. 124/2022 privind stabilirea cadrului instituțional și financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare și reziliență, precum și pentru modificarea și completarea OUG nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului național de redresare și reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 178/2022.

De asemenea, conform Ordinului nr. 2574/22.09.2022 se înlocuiește Anexa nr. 3 – Clauze contractuale specifice (model orientativ) cu anexa care face parte integrantă din ordin.

Totodată, în Ghidului specific – Condiții de accesare a fondurilor europene aferente PNRR in cadrul apelului de proiecte Pilonul IV – Coeziunea sociala si teritoriala, Componenta C11 – Turism si cultura, Investiția I2 – Modernizarea/crearea de muzee si memoriale – apel 2 se introduce o nouă anexă, Anexa nr. 4 - Model contract de finanțare bipartid, care face parte integrantă din Ordinul nr. 2575/31.08.2022.

Descarcă documentele

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Vizualizări: 403