Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Trei contracte de finanțare de peste 214 milioane de lei au fost semnate pentru managementul pădurilor, deșeurilor și transformare digitală

Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a semnat miercuri, 31 august 2022, trei contracte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru investiții în managementul pădurilor, managementul deșeurilor și transformare digitală.

Primul contract de finanțare semnat este încheiat între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) și Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva. Acesta constă în lucrări de corectare a torenților pentru reducerea riscurilor generate de viituri torențiale în bazinetele amplasate în fondul forestier național administrat de ROMSILVA. Valoarea proiectul este de 109.560.000 lei fără TVA și este aferent Investiției 5 Sisteme integrate de reducere a riscurilor generate  de viituri torențiale în bazinete forestiere expuse unor astfel de fenomene, din Componenta 2 PNRR -Păduri și protecția biodiversității.

Al doilea contract de finanțare, încheiat între MMAP și Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM), are o valoare de 74.700.000 lei fără TVA și finanțează achiziția de echipamente de monitorizare a calității aerului, radioactivității și zgomotului.

Potrivit ministrului, vor fi achiziționate și operaționalizate 513 echipamente de monitorizare a calității aerului, radioactivității și zgomotului pentru a asigura colectarea, transmiterea, stocarea și realizarea raportărilor concentrațiilor de poluanți în mediul înconjurător.

Ultimul contract de finanțare semnat are o valoare de 29.879.959,54 lei fără TVA și finanțează achiziția de servicii publice de mediu digitalizate pentru ANPM. Finanțarea va fi folosită pentru implementarea unui sistem informatic integrat pentru susținerea dezvoltării durabile, îmbunătățirea infrastructurii și calității mediului, protecția naturii și conservarea biodiversității.

Sursa: MMAP

Vizualizări: 254