Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 20.000 de locuitori din 38 de UAT-uri vor avea acces la canalizare grație unui proiect cu finanțare europeană

Contractul pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, semnat ieri, 23 august 2022, va asigura accesul populației din 38 de unități administrativ – teritoriale din zonă la servicii de alimentare cu apă potabilă și la servicii de tratare a apelor uzate.

Prin investițiile cuprinse în acest proiect se continuă procesul de extindere și de reabilitare ale infrastructurii de apă și apă uzată realizate în perioada 2007-2013 și se propun investiții în extinderea/înființarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în zonele rurale din județul Hunedoara.

Astfel, rețeaua de distribuție a apei potabile din zonă se va extinde cu 143,1 Km și alți 91,9 km din această rețea vor fi reabilitați, iar la rețeaua de canalizare se vor adăuga 19,2 Km și se vor reabilita alți 26 km. 151 000 de locuitori din județul Hunedoara vor avea acces la servicii conforme de alimentare cu apă și aproape 21 000 locuitori vor beneficia de îmbunătățirea serviciilor de canalizare.

„Continuăm finanțările pentru proiectele de apă – canal din țară, investiții esențiale pentru calitatea vieții din comunitățile României. 3,54 miliarde de euro din Programul Operațional Dezvoltare Durabilă vor fi alocate în perioada 2021 – 2027 proiectelor de infrastructură de apă și apă uzată, iar acest buget reprezintă o oportunitate uriașă mai ales pentru zonele rurale ale României, unde accesul redus la aceste servicii afectează nu doar viața de zi cu zi a oamenilor, dar și dezvoltarea economică”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Valoarea totală a proiectului este de 1,35 miliarde de lei, iar acesta va fi transmis prin sistemul electronic SFC către Comisia Europeană in vederea aprobării, ulterior finalizării procesului de evaluare a proiectului conform regulilor Programului Operațional Dezvoltare Durabilă.

PODD a fost transmis Comisiei Europene în data de 8 iunie și urmează a fi aprobat. Detalii despre acest program operațional sunt disponibile aici

Sursa: MIPE 

Vizualizări: 161