Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost aprobat proiectul de lege privind asigurarea finanțării Spitalului Regional de Urgență Craiova

Executivul a aprobat, în ședința de guvern de ieri, 3 august 2022, proiectul de lege pentru aprobarea Contractului de finanţare - Spitalul Regional de Urgenţă Craiova - dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 6 aprilie 2022 şi la Luxemburg la 11 aprilie 2022.

Proiectul constă în construcția unui nou Spital Regional de Urgență în Craiova, cu 807 de paturi. Spitalul va deveni un centru de nivel terțiar pentru rețeaua de spitale din regiunea de Sud-Vest, ce va trata pacienții critici și cazurile ce necesită tehnologie și expertiză de nivel înalt. Noul spital va înlocui și va prelua paturile existente în Spitalul Clinic Județean de Urgență și va fi organizat în șapte grupuri de specialități medicale strâns relaționate.

Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăți calitatea și eficiența serviciilor medicale pentru pacienții care necesită intervenții acute, de nivel secundar și terțiar, ce implică tehnologie și experiență de nivel înalt, precum și de a asigura servicii de diagnosticare și tratare a cancerului pentru populația din regiunea de Sud-Vest a țării.

Valoarea proiectului de investiții se ridică la cca. 602,74 milioane de euro și se va asigura din împrumutul BEI în valoare de 368 milioane de euro, iar diferența de cca. 140,52 milioane de euro, la care se adaugă taxele și impozitele aferente proiectului, din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat. În condițiile în care pe parcursul implementării proiectului suma disponibilă din fonduri nerambursabile pentru acest proiect este mai mare decât suma estimată inițial, valoarea împrumutului va fi ajustată corespunzător.

Proiectul se realizează pe o perioadă de 7 ani, respectiv 2020 – 2026, data finală de disponibilizare a împrumutului fiind de până la 72 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

Implementarea proiectului va fi asigurată de Ministerul Sănătății, în calitate de promotor și agenție de implementare.

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 126