Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ghidul Aplicantului pentru Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027, în consultare publică!

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027, a lansat în consultare publică ieri, 1 august 2022, Ghidul Aplicantului aferent primului apel pentru propuneri de proiecte.

Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027 va avea un buget total de 87.725.681 euro și va finanța proiecte privind protecția mediului și adaptarea la schimbările climatice, sănătate și educație, turism și cultură, respectiv managementul frontierei.

Finanțarea pentru aceste priorități va fi de 85% din Instrumentul de Asistență pentru Preaderare (IPA III), 13% va fi cofinanțarea națională, asigurată de către statul român, iar contribuția proprie va fi de 2% pentru beneficiarii români. Beneficiarii sârbi vor asigura cofinanțarea de 15% integral din contribuția proprie.

În aria eligibilă a Programului sunt cuprinse trei judeţe din România (Timiș, Caraș-Severin și Mehedinţi), precum şi șase districte din Serbia (Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski și Podunavski).

Descarcă ghidul

Observaţiile şi propunerile se pot transmite până la data de 5 septembrie 2022, la adresa de e-mail: romania-serbia@mdlpa.ro.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 768