Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de OUG pentru preluarea de către MIPE a unor structuri aflate la Ministerul Dezvoltării

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat ieri, 27 iulie 2022, spre consultare publică, Ordonanța de urgență privind aprobarea unor măsuri pentru consolidarea capacității administrative a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene de gestionare a programelor operaționale, prin care MIPE preia de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, activitatea, structura și personalul încadrat la Direcția Generală Programe Europene Capacitate Administrativă și la Direcția Generală Program Operațional Regional.

De asemenea, modificările la hotărârile  Guvernlui care reglementează organizarea şi funcţionarea Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, respectiv a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, vor fi propuse spre adoptare Guvernului în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

Potrivit notei de fundamentare, ulterior aprobării, prin Decizie, a programelor operaționale, de către Comisia Europeană, existența unor sisteme de management și control pe deplin funcționale, va permite demararea imediată a implementării fondurilor disponibile, raportat la necesitatea asigurării unui grad de absorbție corespunzător, pentru evitarea oricărui risc de pierdere a fondurilor neutilizate în termene stabilite prin regulamentele europene. 

Propunerile și sugestiile de modificare pot fi transmise la adresa acte.normative@mfe.gov.ro. Perioada de consultare publică nu a fost specificată. 

Descarcă proiectul de OUG

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE 

Vizualizări: 590