Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POAD: Ghidul pentru acordarea de trusouri pentru nou-născuți, lansat spre consultare publică

AM POAD a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului - Acordarea de trusouri pentru nou-născuți – măsura P2.2 Lipsa trusourilor pentru nou-născuți.

Solicitant eligibil:

  • Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (prin Direcția Implementare POAD)

Parteneri eligibili în cadrul prezentului apel de proiecte pentru activitățile de livrare și distribuție a tichetelor sociale pe suport electronic pentru trusouri pentru cuplul mamă – nou-născut, precum și pentru furnizarea de măsuri auxiliare:

  • Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului
  • Instituții ale prefectului de la nivelul tuturor județelor din țară și Instituția prefectului Municipiul București;
  • Unități administrativ-teritoriale din toate județele țării și sectoarele municipiului București;

Acțiunile sprijinite în cadrul apelului

Tipurile de activități eligibile în contextul acestui apel de proiecte sunt în principal cele care vizează:

  • Stabilirea numărului de persoane aparținând grupului țintă eligibil - activitate preliminară depunerii cererii de finanțare în cadrul prezentului apel
    • În vederea depunerii cererii de finanțare, beneficiarul va stabili numărul de cupluri mamă-nou-născut aparținând grupului țintă eligibil. În acest sens, va elabora o procedură, care se va regăsi printre documentele anexate cererii de finanțare. 
  • Încheierea de acorduri de parteneriat cu organizațiile partenere, pentru implementarea în bune condiții a proiectelor.
    • Acordurile de parteneriat nu sunt obligatoriu a se depune odată cu cererea de finanțare sau la semnarea deciziei de finanțare. Acestea se pot încheia între solicitant și organizațiile partenere cel târziu până la demararea implementării proiectului;
    • Organizațiile partenere ale beneficiarului pot fi: Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului, autoritățile administrației publice locale și instituțiile prefectului.
  • Contractarea serviciilor privind emiterea tichetelor sociale pe suport electronic pentru nou-născuți
    • În conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență privind unele măsuri necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, decontarea unor cheltuieli privind sprijinirea refugiaților din Ucraina precum și  acordarea de granturi din fonduri externe nerambursabile pentru investiții destinate retehnologizării IMM-urilor, cu modificările și completările ulterioare, după caz, sprijinul acordat cuplurilor mamă-nou-născut aflate în risc de sărăcie și excluziune socială se va implementa prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic pentru nou-născuți.

Descarcă ghidul

Observaţiile şi sugestiile pot fi trimise până la data de 28 iulie 2022, pe adresa: consultare.pocu@mfe.gov.ro.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE 

Vizualizări: 403