Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Țările de Jos au transmis Comisiei Europene Planul de redresare și reziliență

Comisia a primit ieri, 11 iulie 2022, un plan oficial de redresare și reziliență din partea Țărilor de Jos, conform unui comunicat al executivului european. Țările de Jos vor beneficia de un total de 4,7 miliarde de euro, sub formă de granturi în cadrul Facilității de Redresare și Reziliență.

Planul este structurat în jurul a șase piloni:

  • promovarea tranziției ecologice;
  • accelerarea transformării digitale;
  • îmbunătățirea pieței imobiliare, cu accent pe renovarea clădirilor;
  • consolidarea pieței muncii, a pensiilor și a educației orientate spre viitor;
  • consolidarea sectorului de sănătate publică și pregătirea pentru pandemie;
  • combaterea planificării fiscale agresive și a spălării banilor.

Proiectele din plan acoperă întreaga durată de viață a FRR până în 2026. Planul propune proiecte în toate cele șapte zone emblematice europene.

Pașii urmatori

Comisia va evalua planul Țărilor de Jos pe baza celor unsprezece criterii stabilite în regulament și va transpune conținutul acestora în acte obligatorii din punct de vedere juridic. Această evaluare va include o analiză a faptului dacă planul contribuie la abordarea eficientă a tuturor provocărilor sau a unui subset semnificativ de provocări identificate în recomandările relevante specifice fiecărei țări emise în contextul semestrului european.

De asemenea, Comisia va evalua dacă planul dedică cel puțin 37% din cheltuieli investițiilor și reformelor care sprijină obiectivele climatice și cel puțin 20% tranziției digitale.

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 173