Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Hotărâre privind corelarea fluxurilor financiare aplicabile implementării proiectelor în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europe, în consultare publică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat ieri, 6 iulie 2022, spre consultare publică, o Hotărâre ce are în vedere corelarea fluxurilor financiare aplicabile implementării proiectelor în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 40/2015 cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 40/2015, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit notei de fundamentare, până la data intrării în vigoare a Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 39/2022 pentru cele trei domenii (transport, energie și telecomunicații), transferul sumelor necesare cofinanțării României, TVA, cheltuielilor neeligibile și contravaloarea sumelor aferente contribuției UE, care în conformitate cu prevederile acordurilor de finanțare se rambursează după finalizarea proiectului, pentru proiectele finanțate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei se efectuau prin bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, fapt pentru care prin ordonanța de urgență sus menționată s-a reglementat faptul că:

  • pentru domeniile de transport, transferul sumelor necesare cofinanțării României, TVA, cheltuielilor neeligibile și contravaloarea sumelor aferente contribuției UE, care în conformitate cu prevederile acordurilor de finanțare se rambursează după finalizarea proiectului pentru proiectele finanțate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei, se va face prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, prin modificarea alin. (6) al art. 6 din OUG nr. 40/2015, cu modificările și completările ulterioare și completarea cu un nou alineat, alin. (62) la același articol
  • sumele necesare finalizării proiectelor din domeniul transporturilor, preluate integral sau parțial de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, finanțate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei, se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, urmând ca rambursarea cheltuielilor eligibile să fie efectuată conform regulilor stabilite de INEA în acordurile de finanțare semnate cu beneficiarii proiectelor, prin includerea alin. (63) la articolul 6 din OUG nr. 40/2015, cu modificările și completările ulterioare.

Descarcă proiectul de Hotărâre

Propunerile și sugestiile de modificare pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării documentului, respectiv 06 iulie 2022, la adresa acte.normative@mfe.gov.ro sau prin formularul de contact pus la dispoziție de MIPE. 

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE 

Vizualizări: 170